Foto portada: treballadors, al vestíbul de l'hospital, aquest dilluns. Autor: J.d.A.

Treballadors del Taulí inicien mobilitzacions per reclamar les pagues extres pendents

Treballadors de la Corporació Sanitària Parc Taulí (CSPT) han iniciat aquest dilluns un mes de protestes per reclamar que l’empresa saldi els deutes pendents amb la plantilla pel que fa a les pagues extres del 2012, 2013 i 2014. Si abans de finals de febrer no aconsegueixen cobrar, augmentaran la intensitat de la protesta.

De moment, la plantilla es concentrarà cada dia a les 10.30 hores al vestíbul de l’hospital per reclamar que els paguin el que falta per cobrar de les pagues extres dels anys 2012, 2013 i 2014. Segons el president del comitè d’empresa, Jorge Serrano, se’ls deu el 67 per cent de la paga extra de l’any 2012, el 23 per cent del 2013 i el 32 per cent de l’any 2014. A la primera concentració han assistit una cinquantena de treballadors.

Teníem el compromís verbal que l’any 2014 cobraríem el 100 per cent de la paga extra. I no s’ha acomplert. Ara volem un compromís per escrit de que això es pagarà. Esperarem fins el dia 29 de febrer. A partir del 1 de març, si no tenim el compromís per escrit, el comitè d’empresa es reserva el dret de fer mobilitzacions, tallar la Gran Via, fer reclamacions per reclamar els nostres drets o altres”, assegura Serrano.

El president del comitè lamenta que la plantilla del Taulí va assumir les rebaixes de sou dels treballadors públics, mentre que ara no se’ls pujarà el sou un u per cent, com als funcionaris. “Ja està bé que als funcionaris se’ls tracti d’una manera i a la funció pública d’una altra. No entenem perquè hi ha treballadors de primera i de segona. Hauríem de tenir els mateixos drets”, finalitza Serrano.

La plantilla està formada per uns 3.400 treballadors. És la principal empresa a Sabadell pel que fa al número dels treballadors.

Foto portada: treballadors del Taulí aquest dilluns, amb Serrano a l’esquerra. Autor: J.d.A.