Concentració ICASBD als Jutjats. Autor: David B.

Clam de jutges, fiscals, advocats i personal dels jutjats

Degut a les altes temperatures a l’interior dels Jutjats de Sabadell que s’està produint en aquests dies d’onada de calor provocat per la manca de climatització, l’ICASBD ha convocat una concentració aquest dijous a les portes de l’edifici dels Jutjats de l’Eix Macià.

Més d’un centenar de persones, entre advocats, jutges,fiscals i membres del Col·legi de l’Advocacia de Sabadell (ICASBD) s’han concentrat davant les portes del Jutjats per demanar la dimissió de la consellera de Justícia, Ester Capella, com a responsable última d’aquesta situació. D’altra banda han tornat a reclamar públicament la urgent necessitat d’un nou edifici Judicial per a la ciutat.

L’ICASBD ha mostrat la indignació per les suspensions d’actuacions judicials produïdes aquests dies per les altes temperatures que es registren a l’interior de l’edifici dels Jutjats, com la d’aquest dimecres en la que es va suspendre la declaració de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i les suspensions anunciades per aquest dijous entre les quals hi havia també declaracions d’una peça separada del Cas Mercuri.

Degà de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Sabadell Manolo Hernández. Autor: David B.
Manolo Hernández, Degà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Sabadell. Autor: David B.

“Acusem al Departament de Justícia de la Generalitat per inacció. Fa dos anys que es va produir el mateix problema d’altes temperatures que s’ha tornat a reproduir ara i no s’ha fet res. Aquests dies els jutjats estan per sobre dels 27 graus que marca la normativa. És inacceptable. És per això que demanem responsabilitats polítiques i dimissions”, ha manifestat a les portes dels Jutjats de Sabadell el degà del Col·legi de l’Advocacia de Sabadell Manolo Hernández.

Nou edifici pels Jutjats

D’altra banda el degà de l’ICASBD ha demanat “quan més aviat millor” un nou edifici pels Jutjats de Sabadell “per evitar els problemes d’obsolescència, de seguretat i mobilitat d’aquest edifici”. La regidora d’Urbanisme (i advocada), Mar Molina, ha acudit a la concentració acompanyada del tercer tinent d’alcaldessa, Jesús Rodríguez. Molina ha manifestat que l’Ajuntament ja està treballant en buscar un espai per encabir l’edifici dels jutjats.

“Estem mirant on podem ubicar un edifici tan gran a la ciutat. També hem parlat amb la conselleria per tenir una reunió al setembre i poder abordar tot aquest tema. No podem deixar Sabadell sense uns jutjats que funcionin”, ha manifestat Molina.

Des del dia 28 de juny s’estan suspenent judicis per altes temperatures dins de l’edifici. Hem tingut magistrades que s’han desmaiat, i s’ha suspès moltes actuacions judicials, no només les d’ahir”, es lamenta la jutgessa degana, Gloria Pérez.

Problemes de mobilitat i seguretat

Segons Hernández, l’edifici dels actuals Jutjats, a l’Eix Macià, no només tenen problemes de climatització, “en tenen de mobilitat i seguretat”:

“Aquest és un edifici que està construït en vertical i el problema de mobilitat és enorme perquè només hi ha quatre ascensors que no tots arriben a totes les plantes. Els moviments entre la planta 1, la 9 o la 12 o la 14 és molt lent i perillós perquè així és difícil moure tantes persones. No és un edifici preparat com a seu judicial”.

La concentració de lletrats i jutges que s’ha dut de forma puntual aquest dijous als Jutjats de Sabadell no es repetirà si “posen solució a les nostres peticions” tot i que no descarten “més actuacions com la d’avui o d’altre tipus si no es posa solució a aquesta situació. És una qüestió de dignitat”, ha conclòs del degà de l’ICASBD.

Foto portada: Concentració davant l’edifici dels Jutjats de Sabadell. Autor: David B.