Operari pintant l'escola Alcalde Marcet. Autor: David B.

Sabadell destina 160.000 euros a mantenir els centres educatius a l’estiu

Durant els mesos d’estiu s’estan realitzant feines de manteniment i millora bàsicament a escoles bressol municipals i centres d’educació infantil i primària, a través de programes d’ocupació, coordinats des de l’Ajuntament a través de Promoció Econòmica i subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

L’Ajuntament destina aquest estiu més de 162.100 euros al manteniment i la millora dels equipaments educatius. En concret, en la pintura exterior i interior i millora de les instal·lacions de l’escola Alcalde Marcet, al barri de Can Puiggener, que ha comptat amb la col·laboració de diferents grups de pintura i ha comportat que més de 30 persones, entre oficials i peonatge, hagin intervingut en aquest espai en algun moment determinat. Els treballs en aquest centre es van iniciar a finals de maig i es preveu que finalitzin aquest agost. També durant l’agost i a través dels programes d’ocupació, es preveuen fer treballs de millora puntuals a l’escola La Trama (Centre) i al setembre s’iniciarà la pintura exterior de l’Escola Torreguitart.

Durant el primer semestre de 2017, els participants en aquests programes han intervingut a l’escola Francesc Bellapart (Merinals), Samuntada (Creu Alta) i l’Escola de Música. Els treballs es duen a terme de forma alternada amb altres feines a equipaments municipals de la ciutat.

Millores a les instal·lacions

Durant l’estiu, a més de la pintura a l’Alcalde Marcet –en aquest centre també es renovaran les cortines de l’edifici de primària—, es renovaran les persianes i cortines de l’escola Ribatallada (Creu Alta) i s’instal·larà un parapilotes a l’escola Gaudí (Ca n’Oriac). També es fa manteniment als patis de les escoles, reparant el sauló, la pintura, els jocs i els sorrals de les zones de joc infantil de diferents equipaments educatius.

Abans de l’estiu, s’han instal·lat de plaques fotovoltaiques a les escoles Joanot Alisanda (Centre) i Teresa Claramunt (Gràcia), juntament amb la reforma d’espais de l’escola Catalunya (Hostafrancs), o treballs de drenatge al pati de l’escola Amadeu Vives (Eixample) i la millora de les instal·lacions d’aigua a la seu de l’esplai Xivarri, al carrer de la Concepció (Centre).

Foto portada: un operari pintant l’escola Alcalde Marcet. Autor: David B.