Obres Passeig. Autor: David B.

Últims serrells a les obres per dignificar el Passeig

Les obres als extrems del Passeig de la plaça Major acabaran el 12 d’abril quan es preveïa que ho fessin per l’Aplec de la Salut, a mitjans de maig. 

Els dos extrems del Passeig, el que toca a la plaça del doctor Robert i el que toca al Passeig Manresa, estaven de forma provisional des de l’any 2015, quan van acabar els treballs al tram central. Ara tot plegat tindrà un aspecte homogeni (més info: ‘Noves obres al Passeig‘).

El bus, de nou el 12 d’abril

El trànsit (busos, taxis i càrrega i descàrrega) serà obert el 12 d’abril, quan les línies que travessen el centre recuperaran el seu recorregut habitual, sense donar la volta per la Via Massagué, Vilarrubias, Gran Via i Tres Creus com fan ara.

Obres Passeig. Autor: David B.
Les obres, al cantó sud, aquest dilluns. Autor: David B.

 

Les obres als extrems del Passeig han coincidit amb els treballs a l’estació ‘Sabadell Plaça Major’ de FGC. S’estan instal·lant les escales mecàniques i un ascensor del vestíbul a l’andana per millorar els accessos al ferrocarril. Aquestes obres acabaran cap al juny.

Més solucions provisionals

D’altra banda, segons va avançar el govern fa uns mesos, es treballa en un nou projecte provisional per al Passeig, que ha d’activar-se aquest estiu per fer un espai més “confortable, habitable i agradable”, segons el tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez. Aniria de la mà de l’arquitecte Rafael de Cáceres amb un encàrrec: ombra, verd i llocs d’estada.

I el definitiu?

Després d’aquesta nova solució provisional, encara restarà pendent un projecte definitiu per al Passeig. El projecte serà licitat a la tardor, segons el darrer calendari presentat. Les obres no començaran ja mai abans de l’estiu de 2019.

Foto portada: les obres, al cantó sud, aquest dilluns. Autor: David B.