Jordan. Premi Policia. Autor: Cedida.

Un caporal de la Policia Municipal premiat per un treball sobre mediació de conflictes

El caporal la Policia municipal, Joan Jordán, ha rebut el premi Josep Redorta en Mediació Policial pel treball Policia, Mediació i Gestió de Conflictes presentat en el marc del III Congrés Iberoamericà de Mediació Policial que va tenir lloc a la ciutat de Vila-real.

El treball presentat pel caporal Jordan, a partir de la pròpia experiència a Sabadell i de qüestionaris realitzats a comandaments i agents de diferents forces i cossos de seguretat, proposa un model que engloba un conjunt d’accions i procediments per afrontar els conflictes en la fase de prevenció, resolució i contenció.

L’estudi analitza el marc normatiu que afecta la figura de la mediació i del paper que hi poden jugar els cossos policials i pretén donar conèixer un model dinàmic que s’adapta a les persones i a cada situació del conflicte en aquestes fases de prevenció, contenció i resolució.

El Premi Josep Redorta en mediació, distingeix les creacions originals i inèdites que suposin una aportació rellevant en l’àmbit de la mediació policial. És un premi que pretén fer un reconeixement a les iniciatives en el camp de la investigació, assaig o a divulgació de la investigació de les àrees de ciències jurídiques, econòmiques, humanes i socials, en aspectes que puguin ser rellevants per a la promoció de la mediació policial.

Foto portada: Jordan en el lliurament del premi. Autor: Cedida.