Foto portada: Manifestació contra la ubicació del nou tanatori. Autor: A. Pujadas.

Un centenar de persones es manifesten contra el tanatori de la rambla d’Ibèria

Al voltant d’un centenar de persones s’han manifestat a la rambla d’Ibèria contra l’obertura d’un nou tanatori en aquesta via d’entrada a Sabadell. La manifestació ha començat a les 19 hores a la cruïlla d’aquesta avinguda amb la plaça del Mil·lenari, ha pujat fins a la nova rotonda de la ronda Ponent i ha baixat fins al punt de partida.

Des de fa unes setmanes diversos veïns del sector planetes del barri de Gràcia protesten contra l’obertura d’un tanatori al número 139 – 141 de la rambla d’Ibèria, organitzats en la plataforma No Tanatori. Creuen que això els perjudicarà tant pel que fa a la imatge de la zona, com en l’aparcament o en les rutes escolars (més info: ‘“No a la rambla d’Ibèria”: veïns de Gràcia rebutgen la ubicació del nou tanatori‘).

“El barri està viu”, han cridat els manifestants, que en els darrers dies han omplert el barri de pancartes o cartells amb el lema ‘No Tanatori’. Volen fer arribar el seu malestar a l’ajuntament de Sabadell i a l’empresa que hauria de construir aquest tanatori, Mémora, perquè en reconsideri la ubicació.

Pintada contra el nou tanatori de la rambl d'Ibèria. Autor: A. Pujadas.
Pintada contra el nou tanatori de la rambla d’Ibèria. Autor: A. Pujadas.

Un dels manifestants, Sergi Zurita, ha explicat que “l’Ajuntament, que se suposa que és democràtic, ha de saber quina opinió té el barri al respecte: protestes i aldarulls sense fer mal a ningú perquè se’n assabentin que no és molt adequat el lloc que han triat”. Una altra de les persones que ha recorregut la rambla d’Ibèria ha estat Rosa Maria Rius, que assegura que “ja sé que en algun lloc ha d’estar” aquest tanatori, però creu que hi ha llocs “més adients. La Zona Hermètica, zona industrial, seria perfecte”.

“Un èxit de barri”

En nom de la plataforma No Tanatori, Fabià Miró ha destacat que la manifestació “ha estat un èxit. S’ha preparat en pocs dies i sabem que només ha arribat a la gent més propera”. En aquest sentit, Miró ha afegit que “tot i així, crec que hi ha hagut entre 100 i 200 persones, per la qual cosa considerem que ha estat un èxit de barri”.

Des de la plataforma expliquen que cal seguir treballant per donar sortida a aquesta reivindicació i posen sobre la taula una pregunta i un debat: “és necessari un segon tanatori a Sabadell?”; ja que aposten per municipalitzar el servei.

Foto portada: manifestació contra la ubicació del nou tanatori. Autor: A. Pujadas.