Participants al Fòrum de Tecnologies i Innovació 2017. Autor: A. Pujadas.

Un matí al Fòrum de Tecnologies i Innovació

El Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta ha acollit aquest dimecres el cinquè Fòrum de Tecnologies i Innovació, sobre com serà la indústria del futur i on han participat una vuitantena d’empreses.

El Fòrum de Tecnologies i Innovació ha començat amb una conferència: La indústria del futur: intel·ligent i interconnectada, en què tres ponents han explicat què pot aportar el món digital a les empreses en el marc de l’anomenada revolució 4.0.

D’una banda, el responsable d’arquitectures integrades de Rockwell Automation, Antoni Rovira, ha parlat sobre la metodologia per digitalitzar les empreses; Guillem Casas, responsable d’Effitronix, ha fet referència als sistemes de prevenció informàtics a les plantes de producció i, finalment, el responsable de recerca i desenvolupament de Fluidra, David Giménez, ha explicat el procés de digitalització i monitoratge del control de les piscines.

D'esquerra a dreta: Giménez, Casas i Rovira, en una conferència. Autor: A. Pujadas.
D’esquerra a dreta: Giménez, Casas i Rovira, en una conferència. Autor: A. Pujadas.

Seguidament, una vintena d’empresaris han disposat de tres minuts per presentar els seus projectes als assistents, tots relacionats amb la transformació digital de les empreses. En aquest punt, s’han presentat diferents projectes, com l’aplicació de les matemàtiques a la indústria, aspectes de robòtica o de mesurament energètic, entre altres. Acabades les ponències, els participants s’han pogut reunir amb aquelles persones que hi tenien interès o bé que l’organització els recomanava en funció del seu perfil. S’han fet sis rondes de conversa d’aproximadament 15 minuts cadascuna.

Una de les participants a la trobada, Núria Gómez, de l’empresa Tecnologies Aplicades a la Informació (TAI), explica que “he parlat amb unes empreses del sector tecnològic que justament igual no tenen molt a veure amb el que nosaltres fem, però sempre és interessant perquè ens trobem en algun punt i sorgeixen idees”.

Núria Gómez, en una reunió en el marc del Fòrum. Autor: A. Pujadas.
Núria Gómez, en una reunió en el marc del Fòrum. Autor: A. Pujadas.

Aureli Alabert, del Servei de Consultoria Matemàtica de la UAB, assegura que “som gent de la universitat que volem transferir tecnologia, coneixement a les empreses, i amb aquestes trobades coneixem el que les empreses estan fent i el que voldrien fer”. Durant el Fòrum també s’han posat sobre la taula les dificultats que viuen les empreses per trobar els perfils professionals que busquen, destacant la diferència que hi ha en alguns casos entre el que s’aprèn a la universitat i el que necessiten els empresaris. A la trobada networking, també hi ha assistit Héctor Gil, inversor, que buscava projectes “per invertir-hi, sobretot de biotecnologia i indústria”. Gil s’ha pogut reunir, per exemple, amb un representant del parc de recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha inaugurat la trobada, acompanyat de l’alcaldessa de Barberà, Sílvia Fuster, i Míriam García-Berro, directora de tecnologia del Centre de Tecnologia de Catalunya Eurecat.

Foto portada: una ronda de converses al cinquè Fòrum de Tecnologies i Innovació. Autor: A. Pujadas.