Parc Taulí Sabadell

Un nadó de dos mesos pateix cremades al braç per un error mèdic

Un nadó de dos mesos va patir cremades de segon grau al braç fa uns dies a l’hospital Parc Taulí després de ser-li administrada una substància mèdica. La família denuncia mala praxi hospitalària. Per la seva part, l’hospital està estudiant els fets, tot i que descarta que es tracti d’una negligència.

El nadó estava ingressat per una infecció d’orina. Tenia una via al braç i li va caure. El personal va decidir administrar aigua de Burow amb una gasa i es van equivocar amb la substància, aplicant hidròxid de sodi (sosa càustica). La substància va provocar cremades de segon grau al braç de la nena. La família considera que l’hospital va cometre una errada greu i lamenten que no s’hagin disculpat de forma notòria. Segons han relatat, van justificar l’error perquè “les ampolles s’assemblen molt”.

Fonts de l’hospital Parc Taulí han reconegut, segons informa Ràdio Sabadell, que es va produir un “error desafortunat” que va provocar cremades de segon grau per un producte que no era apte pel contacte amb la pell. De fet, l’hidròxid de sodi s’utilitza en la quimioteràpia. Així mateix, s’està estudiant què va passar per prendre mesures i evitar que es torni a repetir un incident similar. El Coordinador Corporatiu de Qualitat del Taulí, Paco Baigorri, descarta a l’emissora municipal que hi hagi hagut cap negligència i parla “d’un efecte advers amb conseqüències per al pacient”. “Els errors passen per una sèrie de circumstàncies, de vegades perquè els envasos són molt similars o perquè s’han canviat de lloc”. La nena ha estat donada d’alta, tot i que s’ha de sotmetre a cures cada 48 hores.

Foto portada: l’hospital Parc Taulí, en una imatge d’arxiu. Autor: David B.