Policia Municipal Joan Antoni Quesada. Autor: David B.

La Policia Municipal aprova amb nota, segons una enquesta

Aquest dimarts el regidor de Serveis Municipals i Seguretat i Prevenció, Lluís Perarnau, i l’Intendent Major, Joan Antoni Quesada, han presentat els resultats de l’Enquesta de Seguretat Pública de Sabadell.

L’enquesta s’ha realitzat amb una mostra de 402 entrevistes telefòniques a ciutadans (210 dones i 192 homes) de Sabadell més de 16 anys (amb una mitjana d’edat de 48,9 anys) al voltant de la seguretat de forma genèrica i específicament sobre la seguretat viària de la ciutat. Els enquestats valoren amb un notable el nivell de seguretat de Sabadell i consideren que aquesta situació es mantindrà o millorarà en el futur.

Intendent Major Policia Municipal Joan Antoni Quesada. Autor: David B.
L’Intendent Major, Joan Antoni Quesada. Autor: David B.

La percepció del nivell de seguretat ha estat qualificada amb una nota mitjana de 7,02 i més del 90 per cent dels enquestats aprova la seguretat.

El regidor de Seguretat i Prevenció, Lluís Perarnau, ha destacat que “l’enquesta ens proporciona unes dades molt valuoses per conèixer els punts forts i els marges de millora que tenim en determinats aspectes, com per exemple la capacitat de resposta davant a la població”.

Seguretat viària

Pel que fa a la percepció de la seguretat viària, la valoració és més baixa, amb una nota de 6,73, tot i que també en aquest cas la immensa majoria de la població consultada l’aprova. També consideren que l’administració ha de fer molt més per resoldre aquests problemes i coincideixen en apostar per més presència d’efectius, més campanyes de sensibilització i més controls policials com a mesures per millorar.

Foto portada: el regidor de Serveis Municipals i Seguretat i Prevenció Lluís Perarnau i l’Intendent Major Joan Antoni Quesada. Autor: David B.