Comissió Sahra. Autor: David B.

Una trentena de sabadellencs viatja als campaments de refugiats sahrauís

Una vintena de professionals sanitaris del Parc Taulí i estudiants d’animació i integració sociocultural de l’Institut Ribot i Serra participen a la primera intervenció al territori.

Una comissió de professionals del Parc Taulí i joves de l’Institut Ribot i Serra, participen des d’avui i fins al 23 de novembre a la primera acció al territori, en el marc de la reformulació de l’agermanament entre Sabadell i la daira de l’Argub.

Deu joves de l’Institut Ribot i Serra seran els encarregats de posar en marxa els primers camps de solidaritat, que comptaran amb tallers i activitats de reciclatge i creació d’instruments musicals, pintura mural i petites càpsules de teatre social.

Pel que fa a la comissió mèdica, la formen set professionals sanitaris de diferents especialitats – cirurgia, pediatria, anestesia i infermeria- del Parc Taulí i de l’Hospital General de Catalunya. Durant aquesta primera visita tenen previst visitar i realitzar cirurgies menors a l’Hospital de Boula.

Comissió Sahra. Autor: Cedida.
Comissió que viatjarà a l’Argub. Autor: Cedida.

La regidora de Drets Civils i Gènere, Míriam Ferràndiz, ha explicat que després de la reformulació de l’agermanament aprovada en el ple municipal el passat mes de febrer, “posem en pràctica allò que vam dissenyar en aquest projecte de ciutat que plasma el treball coordinat entre Ajuntament, entitats i institucions de la ciutat, posant l’accent en el treball sociosanitari i el treball amb persones joves, sobretot des de l’àmbit formatiu”.

Tot aquest treball coordinat i conjunt té com a objectiu millorar les condicions de vida al Sàhara i fer-ho des d’experiències d’aprenentatge mutu i amb la participació activa dels i les agents del propi territori per així poder seguir teixint el vincle amb el poble sahrauí”, ha apuntat Ferràndiz.

Una de les novetats del nou agermanament entre Sabadell i el Sàhara, gestionat per l’associació sabadellenca Taller d’Art, Cultura i Creació, és l’augment dels pacients atesos, doblant el número de comissions mèdiques de cara al 2018 i la durada de la comissió als camps augmenta una setmana.

Foto portada: presentació de la comissió del Parc Taulí i joves de l’Institut Ribot i Serra, aquest divendres. Autor: David B.