Unes 300 persones caminen per la sanitat pública

  • Ciutadans de Sabadell i Terrassa es troben al que hauria de ser el futur CAP Can Llong.

  • Recorden que els dos hospitals públics de la zona han tancat quiròfans, reduit llits i baixat salaris.

Al voltant de 300 persones han participat aquest diumenge en la caminada per la sanitat pública que s’ha fet entre Sabadell i Terrassa. El grup sabadellenc ha sortit al migdia de l’Hospital Parc Taulí arribant sobre les 13.30 hores al punt de trobada, a Can Llong. El grup terrassenc, menys nombrós, ha sortit des de l’hospital de Terrassa.

La caminada conjunta ha estat convocada per la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Vallès Occidental. En el cas sabadellenc, on han pres part unes 250 persones, han sortit des del Taulí i han arribat a Can Llong després de passar per Vilarrúbies, Ronda Zamenhof, Eix Macià, la Concòrdia i l’avinguda d’Estrasburg. Els terrassencs han avançat per la carretera de Terrassa fins arribar a la ronda d’Europa on s’han dirigit ja cap a Can Llong.

Un cop s’han trobat, en l’emplaçament on s’ha de construir el Centre d’Atenció Primària Can Llong, el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell, Amador Ruiz, ha llegit el manifest. El text recorda com s’han deixat de fer 2.000 operacions als dos hospitals públics, s’han reduït un centenar de llits hospitalaris o s’han retallat les visites i proves diagnòstiques. La Plataforma també recorden que els professionals sanitaris han vist reduït el seu salari al voltant del 20 per cent. El manifest vol conscienciar la ciutadania davant les retallades i el cada cop més proper, a opinió de la Plataforma, model de privatització de la sanitat pública catalana i espanyola.