senyal aparcament. Autor: David b.

14 mesos esperant una plaça d’aparcament per discapacitat

La Síndica Municipal de Greus, Eva Abellan, demana a l’Ajuntament que habiliti de forma urgent una plaça d’aparcament per una ciutadana amb discapacitat que fa més d’un any que l’espera.

L’actuació de la Síndica s’ha produït després de la queixa d’una ciutadana amb discapacitat, que al juny de l’any passat va sol·licitar una reserva nominativa d’aparcament pròxima al seu domicili, ja que a la seva zona de residència hi ha molts problemes d’estacionament.

Després de vàries instàncies, la resposta de l’Ajuntament va ser que es duria a terme en funció de la planificació dels treballs del servei, però sense concretar dates ni terminis. 14 mesos després de la sol·licitud, la ciutadana continua patint el periple de buscar aparcament i haver de fer llargs desplaçaments per arribar a casa o per anar a buscar el vehicle. En aquest sentit, la Síndica considera que s’està produint una discriminació per la seva condició de persona amb mobilitat reduïda, i així ho ha fet arribar a l’Ajuntament.

La síndica de Greuges, Eva Abellan, assegura que “s’ha fet palès que, tristament, a l’ajuntament de Sabadell manquen  procediments clars, establerts, i regulats per a molts temes, i és, en aquest sentit, que també he recomanat en aquest cas, que es reguli el procediment per l’obtenció d’aquestes reserves d’aparcament per a persones amb discapacitat, mitjançant  Ordenança. Si es fixen els terminis de sol·licitud i execució, es garantiran els drets de la ciutadania, i casos com els d’aquesta ciutadana no es tornaran a produir”.

La Síndica ha recordat que les persones amb problemes de mobilitat, tenen dret a sol·licitar una reserva d’aparcament pròxima al seu domicili, lloc de treball o lloc d’estudi, amb gratuïtat sobre l’import de les taxes, i considera inacceptable que hagi transcorregut un any, sense que s’hagi procedit a executar les mesures oportunes per fer efectiva la reserva nominativa de la plaça.

222 sol·licituds a l’espera

Fonts municipals han assegurat que a data d’avui hi ha 222 sol·licituds de places d’aparcament pendents d’execució des de gener de 2019 i a final d’any faran 151 places, amb el que pretenen resoldre la majoria de les sol·licituds de l’any passat. L’Ajuntament lamenta que “el procés administratiu per adjudicar aquests treballs sigui lent i no ens permeti fer-ho més ràpid. Ara ja estem treballant per poder fer quan abans els treballs de la resta de sol·licituds”.

“El cost d’implantació d’una plaça és aproximadament de 320 euros i donat el volum de demanda anual de places i la insuficient consignació a la partida de manteniment de senyalització en els darrers anys, anem amb retard però des de l’inici del nou mandat hem treballat per poder fer les places el més ràpid possible”.

D’altra banda l’Ajuntament assegura tenir previst incloure aquest tema a la nova ordenança.

Foto portada: Senyal d’aparcament al Centre. Autor: David B.