Nens sahrauís que passaran l'estiu a la ciutat. Autor: David B.

19 infants sahrauís passaran l’estiu a Sabadell

Aquest any, un total de 19 nens sahrauís, sis més que l’any passat, passaran l’estiu amb famílies sabadellenques en el marc del projecte Vacances en Pau, que duu a terme l’entitat Sabadell Acull Infants Sahrauís.

El projecte que es duu a terme a la ciutat des de fa una trentena d’anys consisteix en l’acollida d’aquests infants per part de famílies de Sabadell durant l’estiu. L’objectiu del projecte és donar l’oportunitat als infants refugiats de gaudir d’un temps fora dels campaments, donant-los a conèixer altres formes de viure i llocs del món i, a la vegada, fomentar la coneixença mútua i compartir espais de lleure entre les famílies acollidores i els infants amb l’organització d’activitats de lleure diverses al llarg del període de les vacances. D’altra banda l’Hospital Taulí hi col·labora realitzant revisions mèdiques i oferint tractaments adients.
Aquest dimecres s’ha fet la recepció institucional a aquests 19 nens al Saló de Plens de l’Ajuntament per part de l’alcalde, Maties Serracant, el regidor de Cooperació, Lluís Perarnau. A l’acte hi ha participat també el president de Sabadell Acull Infants Sahrauís, Abraham Prat, juntament amb els infants i les famílies d’acollida. L’alcalde de Sabadell Maties Serracant, ha donat la benvinguda als nens sahrauís i a les famílies que els acullen.

Trobada de famílies acollidores de Catalunya

Coincidint  amb el 30è aniversari de les primeres acollides a Sabadell, per commemorar l’efemèride, Sabadell durà a terme la Trobada d’Infants Sahrauís acollits a Catalunya, el proper 22 de juliol, al Parc Central del Vallès, organitzada conjuntament per SAIS i l’ajuntament de Sabadell.

Foto portada: nens sahrauís que passaran l’estiu a la ciutat. Autor: David B.