Foto: J.d.A

Què es fa a Sabadell pel 25-N aquest any?

En el marc del dia 25 de novembre, Dia Internacional de la Violència Contra les Dones, s’han preparat diverses accions a la ciutat per reivindicar i visibilitzar tota mena de violència masclista. Així mateix, l’Ajuntament va realitzarà un acte institucional a les 11h per commemorar a les víctimes, acompanyat de la lectura del manifest i una encesa d’espelmes. Per altra banda, el Comitè Feminista de Sabadell organitza una mobilització a les 19 hores al carrer Sant Josep, al pàrquing de la Creueta. Des d’allà s’iniciarà una marxa de torxes cap a l’Ajuntament.

Sabadell es mobilitza pel Dia Internacional de la Violència Contra les Dones, el 25 de novembre. Aquest any les activitats són aquestes:

  • L’Ajuntament, realitzarà a les 11 del matí un acte institucional sense públic, al vestíbul. Allà es llegirà el manifest per part de la Taula de Gènere, Feminisme i LGTBI i es durà a terme una encesa d’espelmes. Així mateix, es tracta d’una commemoració de petit format.
  • Per altra banda, El Comitè Feminista de Sabadell realitza una convocatòria alternativa; fa una crida a la mobilització contra les violències masclistes, aquest 25 de novembre, a les set del vespre al carrer Sant Josep, al pàrquing de la Creueta, on s’ha fet un grafiti en record d’Helena Jubany, assassinada l’any 2001 en l’any que s’ha reobert el cas. Allà es llegirà el manifest i a les 19:30 s’iniciarà una marxa de torxes cap a l’Ajuntament; on s’executaran diverses accions per commemorar a totes les dones que han patit algun tipus de violència de gènere.

Tanmateix, al llarg dels propers dies hi hauran instal·lats els vuit Punts Liles itinerants, per informar i sensibilitzar entorn les violències masclistes i LGTB-fòbiques, així com la ruta de la Sex Truck, que pararà als diferents mercats de la ciutat per resoldre conceptes respecte a la sexualitat.

L’Ajuntament juntament amb la Taula de gènere va presentar el programa d’activitats, aquest gira entorn el lema No som una eina de guerra, el qual farà referència a la violència de gènere viscuda en conflictes armats i de les situacions sociopolítiques. Les activitats van començar el dia 26 de novembre i es prolongaran fins al dia 11 de desembre.

Més informació: 

El confinament va frenar les denúncies de violència masclista

Foto portada: manifestació pel 25-N. Autor: J.d.A