Plaça Granados

Actuació municipal contra el tigre del plàtan

Diumenge a la nit l’Ajuntament durà a terme un tractament preventiu contra el tigre del plàtan a més de 550 plàtans de Sabadell.

La nit del diumenge 12 al dilluns 13 d’agost, entre les 11 de la nit i les 7 del matí, es durà a terme un tractament preventiu contra el tigre del plàtan (Corythuca ciliata) a 565 exemplars de plàtans que hi ha plantats dins el nucli urbà de Sabadell.

Els arbres afectats són plàtans (Platanus x acerifolia) i es troben a la plaça de Granados (26 exemplars), a la ronda de Zamenhof (141), al carrer d’Alguersuari i Pascual cantonada amb el carrer de Sentmenat (12), a l’avinguda de l’Onze de Setembre (129), a l’avinguda de Matadepera des de l’avinguda de la Concòrdia fins a la plaça del Pi (100), a la plaça del Principat amb passeig de Sant Bernat (10)  i al carrer de La Palma (147).

L’Ajuntament recomana a tots els veïns de les zones afectades que per tal de minimitzar les molèsties que puguin ocasionar els tractaments fitosanitaris, mentre s’estigui duent a terme el tractament mantinguin les finestres tancades i que no deixin roba estesa ni animals domèstics als balcons o a les terrasses.
Aquesta actuació pretén reforçar la que es va fer entre el 24 de juny i l’1 de juliol, quan es va aplicar el mateix producte a 2.998 plàtans (Platanus hispanica) també de diferents espais de la ciutat. El reforç es fa habitualment al setembre, però enguany, per causa de les altes temperatures, s’ha avançat.

Foto portada: Plaça Granados, un dels llocs on es durà a terme el tractament. Autor: L. Manyosa