senyal aparcament. Autor: David b.

Adjudicada la nova senyalització d’aparcaments al centre

L’Ajuntament ha adjudicat la nova senyalització d’aparcaments públics de vehicles que hi ha al centre de Sabadell. Es tracta de senyals viaris que s’ubicaran a les entrades de la ciutat i aniran donant informació concreta a mesura que els vehicles es vagin acostat al centre i als aparcaments més pròxims. S’executaran en un termini de tres mesos.

L’Ajuntament ha assignat codis de color, un per a cada aparcament, per tal de facilitar el seguiment de l’indret desitjat mentre es condueix. També s’instal·laran senyals a les sortides dels aparcaments, que indicaran les vies ràpides més pròximes, per evitar al màxim la circulació de vehicles per carrers secundaris i reduir així l’impacte que tenen per al veïnat.

El consistori calcula que aquesta mesura reduirà el trànsit de vehicles que busquen aparcament en un 30 per cent , amb la consegüent rebaixa d’emissions gasoses ineficients. També es preveu que afavorirà el comerç de proximitat, ja que facilitarà l’arribada de clients. Aquest projecte es completarà amb un projecte en fase d’estudi per instal·lar senyals digitals intel·ligents, que indicaran el nombre de places disponibles a cada aparcament en temps real.

Foto portada: senyalització d’entrada a l’aparcament soterrat del centre, aquest dimarts. Autor: David B.