Mural Drets humans. Autor: David B.

Així commemorarà Sabadell el 70è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans

  • El programa d’enguany ofereix 36 activitats i compta amb el suport de 50 entitats.
  • L’Oficina de Drets Civils ha fet front a 14 casos de discriminació en els darrers dos anys.

La regidora de Drets Civils i Gènere, Míriam Ferrándiz, i la Síndica Municipal de Greuges, Eva Abellan, han presentat el programa d’activitats per commemorar el 70è aniversari de la Declaració dels Drets Humans (1948). El projecte d’aquest any inaugurarà quatre grafitis més a la ciutat.

El programa que rememora la Declaració Universal dels Drets Humans, aprovada el 1948, té l’objectiu “d’assolir la trentena d’articles que encara s’han de complir”, ha manifestat la regidora aquest matí. A continuació, ha defensat que “Sabadell sempre ha estat una ciutat compromesa amb la ciutadania, independentment de qualsevol variable”.

Des del departament de Drets Civils i Gènere compten amb dos instruments per avaluar la igualtat de tracte a Sabadell. Per una banda, en els darrers dos anys han arribat 10 possibles casos de racisme, homofòbia i xenofòbia a la Comissió de la Convivència. Per altra banda, des de l’Oficina de Drets Civils han abordat 14 casos de discriminació des del 2017.

L’agenda d’activitats

Ferràndiz ha destacat, d’entre tot el conjunt d’activitats, la inauguració dels quatre murals que recorreran la ciutat de nord a sud i “li trauran gris per pintar-hi compromís”. Cada grafiti representarà un dret i, amb aquests, s’arribarà a set il·lustracions en total a Sabadell. La inauguració del grafiti sobre el dret a l’habitatge serà el 10 de desembre a les 17.30 hores a la cantonada entre el carrer de Budapest i l’avinguda d’Estrasburg, al barri de Can Llong.

La Síndica Municipal de Greuges, Eva Abellan, ha recomanat la taula rodona presidida per persones que han testimoniat la vulneració de qualsevol dret recollit a la Carta Europea de Salvaguarda. L’acte tindrà lloc el 10 de desembre a les 19 hores a La Casa Duran. Abellan també organitzarà, el 9 de desembre a la plaça del Pi, a Ca n’Oriac, una activitat familiar per donar a conèixer els drets humans “a través de la creativitat”.

Tanmateix, des de dissabte passat fins al 22 de novembre, Sabadell oferirà múltiples exposicions, films i activitats de carrer que es poden consultar al programa.

Més info: Programa complet d’actes