Membres de la FAV Sabadell. Autor: David B.

Així valoren les associacions de veïns l’estat actual de Sabadell

Balanç de l’any 2018 per part de les associacions de veïns federades a la FAV. Satisfacció per una banda per la millora en algunes reivindicacions històriques, però decepció pel model participació. En tot cas la FAV segueix disposada a anar recordant les reivindicacions pendents. 

Els membres de la FAV s’ha felicitat per que ja s’estigui actuant en temes que venen d’antic, com és el cas del Parc del Nord, el soterrament del Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Gràcia i Can Feu, el Parc de les Aigües de Can Llong o l’atenció a l’habitatge.

Participació: decepció

D’altra banda han mostrat la seva decepció pel que fa a participació perquè “no han sabut trobar les eines per superar el model participatiu i es continua sense considerar els Plans Integrals de Barri que defensem com a model participatiu”. En aquesta línia les entitats veïnals de Sabadell troben a faltar la policia de proximitat, “un fet que l’Ajuntament es va comprometre i que encara no ha sabut implementar”, assegura el president de la Federació d’Associacions de Veïns (FAV), Manuel Navas.

Ciutat “millorable”

Els integrants de la FAV es queixen de la manca de manteniment a la ciutat i asseguren que “són millorables tots els serveis de neteja, manteniment dels carres i del mobiliari urbà o les fonts públiques”. També han posat de manifest que fins al moment “no tenim cap notícia de la residència pública, la [rehabilitació de la] masia de Ca n’Oriac” o d’altres “que no s’ajusten a l’acordat amb els veïns, com és el cas de la plaça d’Espanya”.

La mosca cojonera

Navas ha manifestat que de cara a l’any 2019 “hem de continuar amb les nostres reivindicacions als barris, lluitar pels nostres veïns, intentar millorar les condicions de vida i continuar essent aquella mosca cojonera, que tant molesta als polítics per recordar-los les coses que hi ha per fer i que no fan i fer que els polítics no s’adormin”.

Foto portada: Membres de la FAV Sabadell. Autor: David B.