Protesta Tanatori. Autor: David B.

No hi haurà segon tanatori

Expedient tancat. Ara de forma definitiva. No hi haurà tanatori al número 139 de la Rambla d’Ibèria, al barri de Gràcia. L’Ajuntament ha denegat la llicència d’obres per fer un tanatori en una nau industrial després que l’empresa no al·legués contra la denegació provisional. 

Fa unes setmanes, l’Ajuntament ja va denegar la sol·licitud del grup Serveis Funeraris de Barcelona, empresa del grup Mémora, principal funerària a l’Estat. Fonts municipals mantenien que no s’havien seguit els tràmits marcats pel Pla General al sector, que obliga a redactar un estudi de detall si es vol canviar l’ús de la nau industrial (més info: ‘Fre al tanatori‘). Redactar un estudi de detall és llarg, i implica haver-se d’aprovar per la Junta de Govern Local i també pel ple. A més, si es canviés de la nau, d’industrial a serveis, s’alliberaria una part de l’espai a altres finalitats. I Mémora hauria de tenir present també que es tracta d’un edifici amb protecció volumètrica.

Davant del primer fre, Mémora va estudiar el cas i després va demanar ampliar uns dies el termini per presentar al·legacions, com així es va fer. Però finalment no ha optat per no al·legar. El consistori denega de forma definitiva la llicència.

“Hem constatat que aquesta llicència no es pot concedir perquè no compleix els requisits per ser atorgada”, ha assegurat el tinent d’alcalde de Cohesió Territorial i regidor d’Urbanisme, Juli Fernàndez.

El projecte per fer un tanatori en aquest espai ha sublevat una part del barri de Gràcia i sobretot de la zona dels Planetes, a Can Feu, que s’han manifestat diverses vegades tallant el trànsit a la zona. Un representant de la plataforma Tanatori No i també de l’Agrupació de Veïns de Gràcia ja han estat informats de la denegació de la llicència.

Foto portada: una pintada a la zona. Autor: David B.