Presentació actes Cementiri Sabadell. Foto: J.Peláez/Aj. Sabadell

Algunes xifres sobre el Cementiri de Sabadell i Tots Sants

  • El cementiri estrenarà aparcament per a 500 vehicles per rebre 30.000 visites el proper dia 1.

  • Les obres pel nou vial acabaran a finals d’any, segons el consistori.

L’ajuntament ha presentat aquest dimarts el dispositiu de trànsit i les activitats que es faran al cementiri de la ciutat el dia de Tots Sants. El regidor de Via Pública, Paco Bustos, i de Salut, Cristina Moreno, han presentat les activitats. De tot plegat, us presentem algunes dades.

30.000 persones passen pel Cementiri en un dia.

Segons ha assegurat el regidor de Via Pública, Paco Bustos, el dia de Tots Sants passen unes 30.000 persones pel Cementiri municipal. Una xifra que representa gairebé 15 de cada cent sabadellencs. Tot i així, el llarg pont d’aquest any pot esponjar les visites durant quatre dies.

El crematori supera el miler d’incineracions

L’ajuntament ha fet públic que el crematori de l’empresa TORRA al Cementiri ha superat el miler d’incineracions. Va entrar en servei el mes de juliol de 2011. Tres de cada deu sabadellencs opten per la incineració.

400.000 euros per pavimentar el cementiri vell

L’empresa concessionària ha invertit fins a 400.000 euros en pavimentar el cementiri vell. Uns treballs que, segons s’ha dit aquest dimarts, ja s’han acabat. Malgrat tot, encara la zona exterior està potes enlaire. L’ajuntament assegura que, en gran part, el dia de Tots Sants estarà tot llest tret de la carretera que creua l’equipament.

Nou aparcament per a 500 vehicles

Tot i que el nou vial d’accés al Cementiri no estarà en funcionament com a mínim fins a finals d’any, sí que funcionarà el nou aparcament, amb capacitat de fins a 500 vehicles.

Reforç de la línia 4 de la TUS

L’ajuntament recomana pujar amb transport públic al cementiri el proper dia 1. Per aquest motiu, es fa un reforç de la línia 4 de la TUS. Entre les 8.25 i les 14.25 hores es farà un reforç del servei i passarà un autobús cada 10 minuts. A partir de les 14.25 i fins gairebé l’hora de tancament de l’equipament passaran cada 15 minuts.

El consistori diu que també es reforçarà la seguretat i la informació. Hi haurà voluntaris per ajudar a col·locar les flors.

Música clàssica

Com és habitual en els últims anys, la jornada de Tots Sants es completa amb concerts de música en directe. N’hi hauran a les 11, les 12, les 13 i les 16.30 hores a la capella del Cementiri. Hi haurà peces de Debussy, Eduard Toldrà, Frederic Mompou i Kazuo Fukishima o Johann Sebastian Bach.