Recepció alumnes participants projecte CUEME. Autor.: Juanma Peláez/Ajuntament

Alumnes de tres escoles de Sabadell creen cinc cooperatives

Aquest dimecres els alumnes de les escoles Can Llong, Can Deu i, com a novetat, també l’Escola Cifuentes, abans de ser rebuts a l’Ajuntament han registrat de la sol·licitud del CIF i del lliurament de l’acta de constitució i estatuts de les cooperatives creades.

El projecte  de Cultura Emprenedora culmina amb la constitució d’una cooperativa com una fórmula empresarial de gestió democràtica i participativa. Els alumnes participants decideixen aspectes com la manera d’estructurar la cooperativa i l’aportació inicial o capital social per produir i definir el producte, que hauran d’elaborar i comercialitzar en el mes de maig en una parada a l’entorn del Mercat Central de Sabadell.

Els diners que obtinguin amb la venda dels productes serviran per amortitzar la inversió simbòlica que cada alumne ha hagut de fer per poder crear la cooperativa. En cas d’obtenir beneficis, un percentatge anirà destinat a una entitat de caràcter social que triïn els alumnes, reforçant el valor de la solidaritat. Les cooperatives creades aquest curs pels alumnes són la Cooperativa Activa SCC, Paradeta Artesana SCC, Minimarket SCC, Supercoope i 5Ceba.

Foto portada: Alumnes participants en el projecte. Autor: J. Peláez/Aj. Sabadell.