Foto portadas: pressupostos participatius

Si jo fos alcalde…

L’Ajuntament activa la tercera edició dels pressupostos participatius, anomenats Construint Ciutat. De nou un milió d’euros del pressupost anual aniran destinats als projectes guanyadors. Es poden presentar propostes des del 17 de setembre fins al 29 d’octubre. 

La meitat del pressupost anirà destinat a actuacions a l’espai públic o a equipaments municipals i l’altra meitat a projectes de caire social. El màxim és de 100.000 euros per projecte.

La novetat d’aquest any està en la difusió, que vol motivar la ciutadania a presentar projectes. Així s’ha posat en marxa la campanya ‘Si jo fos alcalde’ i ‘Si jo fos alcaldessa’. Hi apareixen ciutadans dient que farien si fossin alcalde i incentivant la presentació de propostes. Segons l’Ajuntament, els cartells es distribuiran pels eixos comercials de la ciutat i s’utilitzaran, ja s’ha començat, a les xarxes socials.

 

“Vol cridar l’atenció de la ciutadania perquè participi en la millora dels assumptes del seu barri o de la ciutat. Es tracta d’una campanya diferent de les que s’han fet fins ara, quan s’apostava per una difusió més convencional enviant informació de forma directa a les cases”, assegura la regidora de Participació, Glòria Rubio.

A la vegada que es posa en marxa la campanya, arrenca el període per presentar propostes. S’obrirà el proper dilluns 17 de setembre i s’allargarà fins el dijous 29 d’octubre. A més s’han convocat dues sessions de treball, una per a espai públic i una altra per a projectes socials. Així es volen resoldre dubtes. Les propostes es poden registrar per part de les entitats i a títol individual si van signades per 30 veïns i veÏnes major d’edat.

Votacions

La segona fase del procés anirà del 8 de novembre al 14 de desembre, quan es valoraran les propostes per part dels serveis tècnics municipals. Les votacions seran del 8 al 21 de gener, quan els ciutadans podran decidir quins projectes són premiats. La participació en la primera edició va superar els 6.000 sabadellencs, però va caure fortament en la segona edició, després del canvi de sistema de votació. No va arribar a 4.000 votants, amb una caiguda del 37 per cent.

Foto portada: campanya de comunicació dels pressupostos participatius. Autor: Ajuntament de Sabadell.