L'intercanviador entre FGC i Renfe. Autor: J.d.A

L’ATM aclareix ara que no hi haurà cap canvi en les tarifes del transport a Sabadell

Quan el govern de Sabadell començava a preparar la resposta al “greuge” del canvi de tarifes del transport metropolità i es disposava a coordinar-se amb altres municipis vallesans, l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha aclarit com afectaran els canvis a les ciutats de la segona corona fora de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. La comunicació de l’ATM deixa de moment la situació tal com està ara mateix. 

El regidor d’Espai Públic de Sabadell, Xavier Guerrero, considerava dijous un “greuge” a Sabadell i a altres municipis de la zona que per anar a la UAB fos considerat com dues zones, amb l’entrada de Cerdanyola a la zona 1 de l’ATM. Es tracta d’un viatge de set minuts de ferrocarril que amb el canvi de zonificació costaria, amb targetes T-10 gairebé el doble que fins ara, i amb bons trimestrals per a joves, gairebé un 40 per cent més (més info: ‘Sabadell considera un “greuge” el nou sistema tarifari del transport‘). Guerrero anunciava accions dins i fora de la ciutat.

Mapa de zones de transport de l'ATM. Sabadell es troba en la zona 2C.
Mapa de zones de transport de l’ATM. Sabadell es troba en la zona 2C.

Però davant el rebombori i la falta de concreció de les conseqüències de l’ampliació de la zona 1, aquest dijous al vespre l’ATM va fer pública una comunicació que intenta aclarir el panorama. D’aquesta comunicació es deriva que, en el cas de Sabadell, no variarà res respecte a la situació actual. Aquest és el resum:

  • Entre Sabadell i els municipis que ja formaven part de de la primera zona de transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, es computarà el mateix salt de zona que fins ara. Per exemple, dos salts de zona per anar de Sabadell a Barcelona o l’Hospitalet de Llobregat.
  • Entre Sabadell i els municipis on ara s’amplia el sistema de transport metropolità, els salts de zona seran igual que fins ara (un salt, per exemple, per anar a Cerdanyola, la UAB o Sant Cugat).
  • En les relacions entre Sabadell i els municipis de fora de l’AMB, els salts de zona seguiran igual que fins ara també. Això afecta a les relacions entre Sabadell i Terrassa o Sabadell i Castellar.

Amb aquest aclariment, el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, ha mostrat a aquest digital la seva satisfacció.

Foto portada: l’intercanviador entre FGC i Renfe a la plaça d’Espanya. Autor: J.d.A