Bachata

Bachata de rècord Guinness a Sabadell

Aquest diumenge 950 ballarins han superat el rècord Guinness Mundial de parelles ballant bachata al mateix temps.

El rècord anterior, batut aquest diumenge a la Creu Alta de Sabadell, l’ostentaven els grecs Loannis Domatzis i Marios Loannidis a Kalamata (Grècia) aconseguit el 12 de març de 2016, quan van reunir 370 parelles de ballarins (740 participants) d’aquest estil de ball originari de la República Dominicana.

La trobada d’aquest diumenge que ha comptat amb 475 parelles ballant bachata durat més de 16 minuts i que ha aconseguit batre el rècord Guinness Mundial, ha estat organitzat pel portal  Salseros.es i Rotary Club Sabadell i que ha tingut una vessant solidària,  destinant els beneficis d’aquesta matinal als projectes d’infància i educatiu de la Creu Roja de Sabadell i Badia del Vallès.

Pots veure l’àlbum a Flickr: ‘Rècord Guinness de Bachata‘ o la nostra pàgina de Facebook. 

El president de Creu Roja Sabadell, Josep Masip, ha agraït el suport i “la gran mostra de solidaritat” donat a l’entitat i ha destacat que “avui no només fem un rècord, en fem dos. El rècord Guiness de parelles ballant bachata alhora i el rècord de solidaritat, però aquest serà etern, l’anterior algú ens el pot superar, aquest no”.

Transcorreguts els 16 minuts i 20 segons ballant la coreografia, el notari present a l’esdeveniment ha donat per bo el rècord Guinness i l’eufòria s’ha desfermat entre els assistents, tant el participants com el públic que contemplava des del carrer Pi i Margall l’assoliment d’aquest nou rècord Guiness Mundial.

Foto portada: un moment de la coreografia del rècord. Autor: David B.