Foto portada: casal a l'escola Calvet d'Estrella. Autor: Ajuntament / cedida.

Casals a l’agost per garantir l’alimentació de 185 infants i adolescents

L’Ajuntament posa en marxa aquest mes d’agost set casals, amb 185 places, destinats a infants i adolescents en situació vulnerable per garantir l’alimentació durant l’estiu.

Es tracta de set dispositius, amb la col·laboració d’entitats socials. Quatre dels set casals s’adrecen a infants d’entre tres i 12 anys, cobrint fins a 105 places. La Fundació Pere Tarrés en fa dos a les escoles Calvet d’Estrella (Ca n’Oriac) i Espronceda. La Ludoteca Margarita Bedós en fa un altres al barri de Les Termes i l’Associació Juvenil Esquitx en fa un al barri de Can Rull. Els altres tres casals es dirigeixen a joves d’entre 12 i 16 anys, per treballar sobre l’alimentació saludable i amb activitats de lleure i formació. Es fan a Can Puiggener i la Plana del Pintor gestionats per la Fundació Pere Tarrés i a Les Termes gestionat per la Ludoteca Margarida Bedós. Hi ha unes 80 places. L’empresa CASSA fa una aportació de 5.000 euros per finançar les activitats.

Lamentablement a Sabadell hi ha infants i joves que no tenen garantits ni una alimentació ni un temps de lleure de qualitat. Davant d’aquesta realitat, des de l’Ajuntament hem ajudat a impulsar aquests casals per donar resposta a aquesta problemàtica. La pobresa alimentària no fa vacances a l’agost i per això la resposta de la ciutat tampoc s’atura”, assegura el tinent d’alcalde d’Acció Social i Cultura, Joan Berlanga. El regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, assegura: “a l’agost de l’any passat, 20 dies després d’haver estat nomenat regidor d’Acció Social, i després d’escoltar les alertes de les entitats d’infància i joventut de la ciutat, vam posar en marxa una primera experiència pilot al barri de Can Puiggener. Un any després, tenim ja un programa amb 7 dispositius muntats amb entitats col·laboradores, per a donar resposta i garantir l’alimentació dels nostres infants i adolescents. Aquest és el camí que continuarem desenvolupant per a fer de Sabadell una ciutat que prioritzi en tots els seus aspectes els drets de la nostra infància, adolescència i joventut”.

El dispositiu alimentari d’aquest estiu arriba, segons fonts municipals, a 829 infants. Durant el mes d’agost, les famílies podran obtenir en un supermercat de la ciutat aliments frescos, per mitjà d’unes targetes de prepagament que lliura la Creu Roja i que estan subvencionades en un 25 per cent per la Creu Roja i en un 75 per cent per l’Ajuntament.

Foto portada: casal a l’escola Calvet d’Estrella. Autor: Ajuntament / cedida.