Foto portada: Borràs i Terribas, aquest dilluns. Autor: BBVA / cedida.

Cessió de 90 pisos a la Generalitat per a lloguer social a Sabadell

El BBVA ha cedit uns 90 pisos a la Generalitat per a lloguer social a Sabadell. Formen part del paquet de 1.800 habitatges que el gegant bancari cedeix al govern català. Fins ara se n’han cedit gairebé la meitat, uns 840.

Segons les dades del BBVA, la Generalitat ja té en procés d’assignació 66 dels 90 pisos que podrà gestionar a Sabadell. El govern català els adjudicarà a famílies en situació vulnerable. El conveni entre el BBVA i la Generalitat, a escala global, contempla cedir durant vuit anys uns 1.800 pisos en tres anys. En aquests primers sis mesos de l’acord, n’han cedit 840. El director territorial de BBVA, Christian Terribas, i la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, han fet aquest dilluns balanç del compliment dels acords. “Les cessions serveixen per disposar d’habitatges de manera ràpida”, assegura Borràs.

BBVA té una important implantació hipotecària i immobiliària a Sabadell, a causa en bona part de la compra d’UnnimCaixa Sabadell l’any 2012. Segons l’entitat financera, els lloguers mensuals es mouen entre un 10 i un 18 per cent dels ingressos de la unitat familiar. I s’adjudiquen per l’Agència d’Habitatge de Catalunya, mitjançant la Mesa d’Emergències en col·laboració amb els consistoris. La Generalitat ha inclòs un seguiment social a les famílies adjudicatàries, per mirar de millorar les seves condicions d’integració.

Recel municipal

En el moment en que es va saber l’acord entre el banc i la Generalitat, el govern municipal va mostrar la seva oposició. Per una banda, perquè es destinaran pisos a lloguer social que estan ocupats en l’actualitat. Per altra banda, perquè els lloguers seran més alts dels que l’executiu municipal reclama. I en tercer lloc perquè complicaven els acords entre el consistori i els bancs que, encara avui, han estat impossibles (més info: ‘L’Ajuntament, contra els termes de l’acord BBVA-Generalitat‘). Aquesta entitat és de les que més execucions hipotecàries ha aplicat a la ciutat des de l’inici de la crisi.

Foto portada: Borràs i Terribas, aquest dilluns. Autor: BBVA / cedida.