Foto de família CIPO

CIPO denuncia les retallades en les seves portes obertes

  • La cooperativa d’inserció laboral fa la jornada de portes obertes amb reivindicació.

  • El president denuncia que darrera les retallades hi ha molta ideologia. “No som responsables de la crisi”, diu.

Aquesta dissabte la cooperativa d’inserció laboral CIPO, que està ubicada al barri de La Plana del Pintor, ha fet la seva jornada anual de portes obertes. Ha comptat amb l’assistència del conseller de Benestar i Família, Josep Lluis Cleries, i l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos. En el discurs del president de CIPO, Avel·lí Garrigòs, s’ha escoltat mota reivindicació.

La comunitat al voltant de CIPO s’ha reunit durant tot el matí de dissabte a les instal·lacions. Famílies, treballadors i usuaris han compartit un dia diferent. Han participat la Coral Piafònica de l’Escola Pia, la coral de la CIPO i el Centre Asana ha fet ball de Bollywood. A més, una desena de treballadors han rebut un reconeixement per la seva dedicació. També s’han rifat alguns productes. Fins i tot una samarreta del Futbol Club Barcelona signada per Leo Messi.

CIPO Sabadell Portes Obertes
CIPO ha atret centenars de persones aquest dissabte. Foto. David B.

L’acte ha comptat amb el conseller de Benestar i Famíla, Josep Lluis Cleries, i l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos. En el seu discurs el president de CIPO, Avel·lí Garrigòs, ha reconegut que la cooperativa ha hagut de prendre decisions doloroses últimament per “encarar el futur amb garanties”. S’ha mostrat “enfadat” perquè s’estan perdent drets “que han costat dècades aconseguir”, i tot per fer front a problemes dels quals nosaltres “no en som responsables”. Garrigòs ha recordat que les persones amb discapacitat s’estan veient obligades a abandonar projectes de feina i a fer pasos enrere en la seva inclusió:

I el més dolorós, és que com la resta de la societat, estem perdent els drets aconseguits durant les darreres dècades. Drets i avenços en sanitat, cultura, prestacions socials, llei de dependència… que s’estan perdent a una velocitat vertiginosa. Tot això, per salvar l’economia, per deixar la crisi enrere, segons ens fan creure alguns i algunes”, ha assegurat.

Garrigòs ha denunciat que darrere de les retallades hi ha “un important contingut ideològic i una clara falta de sensibilitat amb les persones que pertanyen als sectors més febles”.

Optimisme

Tot i així, el president s’ha mostrat convençut que la cooperativa garantirà el servei a les persones usuàries del Centre Ocupacional i defensarà els llocs de feina al Centre Especial de Treball. S’ha mostrat obert a negociar noves feines i condicions amb els clients i a fer nous serveis. Tot per desenvolupar el full de ruta que s’han marcat fins l’any 2014.

Segons dades del passat mes de maig, CIPO té 180 usuaris, dels quals una vuitantena estan contractats pel Centre Especial de Treball.

Foto portada: David B.