Foto portada: recepció, aquest dijous. Autor: Ajuntament / J.Peláez

Cultura emprenedora: cooperativistes des de l’escola

Els alumnes participants en el programa Cultura Emprenedora dels CEIP Can Llong i Miquel Carreras han estat rebuts a la sala de plens de l’Ajuntament. Amb aquest programa es vol incentivar el coneixement de l’autocupació i el món de l’empresa des de cinquè de primària. L’acte ha estat presidit pel tinent d’alcalde Josep Ayuso i ha comptat amb la presència del regidor d’Educació, Ramon Burgués, i de Promoció Econòmica, Lluis Monge.

Hi participen uns 70 alumnes. El programa ja es va fer l’any passat al CEIP Can Llong i en aquesta edició s’amplia al Miquel Carreras. L’alumnat treballa en la creació de cooperatives. Alguns infants han explicat les característiques dels seus productes i han compartit les seves experiències.

Les cooperatives s’impulsen com una fórmula democràtica de gestió empresarial, amb risc compartit i que reforça la responsabilitat social. L’alumnat ha de decidir el producte, i el comercialitzaran durant un dia a l’entorn del Mercat Central. Els diners obtinguts serviran per amortitzar la inversió simbòlica que cada alumna ha hagut de fer a l’inici del curs. Si hi ha beneficis es destinaran a una entitat social. Per exemple, l’any passat es van destinar a la Protectora d’Animals i Plantes o al Rebost Solidari. El servei de promoció econòmica municipal també hi ajuda, ja que el Vapor Llonch, assessora l’alumnat en la seva idea de negoci mentre que el departament d’Educació ofereix suport a l’equip docent i professorat. Finalment, el professorat de l’Escola Illa també ajuda els alumnes en la imatge corporativa dels projectes, mitjançant dues trobades.

L’Ajuntament assegura que, fora del programa, en els darrers cinc anys uns 2.400 joves han participat en accions escolars sobre sensibilització empresarial o tallers de creativitat.

Foto portada: recepció, aquest dijous. Autor: Ajuntament / cedida.