Mr Gay Siria

Debat sobre els refugiats LGTBIQ+

Sabadell acull a partir d’aquest dimecres unes jornades amb sol·licitants d’asil, especialistes en refugi i entitats socials, que debatran sobre la xarxa d’acollida que actualment existeix a Catalunya.

Les entitats sabadellenques Ca l’Enredus i Actuavallès realitzen les jornades #StopPersecució, Moviments forçats i dret d’asil per raó LGBTIQ+, del 16 al 18 de maig. Les jornades pretenen reflexionar sobre la discriminació que es pateix en molts països arreu del món per raons d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere, i que força les persones a abandonar els territoris d’origen i a sol·licitar protecció internacional.

El tret de sortida el donarà la projecció al Cinema Imperial del documental Mr. Gay Syria, guardonat a festivals internacionals de cinema com el de Chicago, Sarajevo i Sevilla. Comptarà amb el protagonista del documental, l’actor Mahmoud Hassino.

Dijous, el Casal Pere Quart acollirà les conferències d’experts com Juan Carlos Arnaiz, Oficial de Protecció de l’ACNUR (Al Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats), i Laia Serra, l’advocada penalista i assessora de l’Observatori contra l’Homofòbia.

Divendres serà el torn d’una vintena d’entitats que treballaran entorn les estratègies jurídiques de protecció internacional o l’articulació de xarxes de suport des de la societat civil. Seguiran les intervencions de Francesco Passeti i Rodrigo Araneda, clausurant la trobada Oriol Amorós, Secretari d’Igualtat Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.

Foto portada: fotograma del documental Mr. Gay Syria que es projectarà el proper dimecres.