Mossos d'Esquadra

Desarticulen un grup especialitzat en el cultiu intensiu de marihuana

Els Mossos d’Esquadra desarticulen un grup especialitzat en el cultiu intensiu de marihuana a l’interior de domicilis. Els investigadors han localitzat 1.250 plantes de marihuana i 40 quilos de cabdells a domicilis de Sentmenat, Sabadell, Terrassa i Rubí.

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup organitzat especialitzat en el cultiu intensiu de marihuana a l’interior d’habitatges. La policia ha arrestat vuit persones de nacionalitat espanyola i equatoriana, amb edats compreses entre els 19 i els 36 anys, a qui atribueix un delicte contra la salut pública en la seva vessant de cultiu i tràfic de drogues i per un delicte de defraudació de fluid elèctric. Els arrestats havien equipat diverses plantacions de marihuana clandestina en pisos de les localitats de Sentmenat, Sabadell, Terrassa i Rubí. El vuit detinguts van passar a disposició judicial el 18 de novembre i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

La investigació es va iniciar arran d’una informació que van rebre els Mossos d’Esquadra sobre un home que, presumptament, estaria relacionat amb el cultiu a l’engròs de marihuana. Les indagacions dels agents van permetre determinar que aquesta persona podia estar relacionada amb un grup criminal organitzat format per vuit membres.

La investigació va concloure amb l’entrada i registre a cinc domicilis de Sabadell, Terrassa, Rubí i Sentmenat ordenades pel Jutjat de Sabadell que instrueix la causa i amb la detenció dels investigats. En els diferents escorcolls es van localitzar 1.250 plantes de marihuana en diferents estadis de creixement, 40 quilos de cabdells, 3.000 euros en efectiu i material pel seu cultiu consistent en 190 focus de llum amb els seu respectius transformadors, ventiladors, filtres d’aire i reguladors de temperatura, entre altre material. També es va constatar que tots els domicilis estaven connectats a la xarxa elèctrica de manera fraudulenta.

Els beneficis d’aquesta activitat delictiva podria rondar els 200.000 euros cada trimestre, que es quan es produïa la recol·lecció de la planta. Segons la policia, aquesta xifra, sumada al delicte de defraudació de fluid elèctric, hauria permès al grup obtenir més de 750.000 euros anuals.

Llibertat amb càrrecs

La policia va arrestar els membres de l’organització el 16 de novembre. Els detinguts van passar a disposició judicial el 18 de novembre i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.