Malgrat l’estat d’alarma, dilluns torna la zona blava

Des de la declaració de l’estat d’alarma, l’Ajuntament va deshabilitar la zona blava a causa del descens en la mobilitat. Però en les darreres setmanes hi ha més trànsit de nou i els aparcaments en rotació han vingut estant gairebé plens des de fa dies. Malgrat que l’estat d’alarma encara no ha acabat, l’Ajuntament ha decidir reactivar la zona blava. 

La zona blava començarà a funcionar de nou a partir del proper diluns, 1 de juny, en totes les seves places, bàsicament al Centre, l’Eix Macià i també a l’entorn del Mercat de la Creu Alta. L’Ajuntament s’havia compromès a que fos gratuïta mentre durés l’estat d’alarma. Però finalment no serà així.

“Davant l’increment de la demanda d’estacionament de rotació i per evitar la saturació de les places d’aparcament en superfície, la zona blava tornarà a funcionar”, ha notificat el consistori aquesta tarda.

Les zones blava van quedar suspeses el 16 de març amb motiu de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma. L’Ajuntament assegura que en aquell moment la mobilitat en vehicle privat es va reduir gairebé el 80 per cent. Ara mateix la reducció del trànsit és del 50 per cent a les principals vies de la ciutat. Però hi ha més demanda i sense anar més lluny aquest divendres al matí ja era molt complicat trobar aparcament al Centre. Sabadell té 1.450 places d’estacionament de rotació.

Foto portada: el Vapor Turull un aparcament amb centenars de places en rotació. Autor: M.Tornel.