Foto portada: concentració de suport als acusats davant els Mossos. Autor: A. Pujadas.

Dos investigats per les destrosses del BBVA durant la manifestació de l’1 de maig

Els Mossos d’Esquadra investiguen dues persones per les destrosses de l’oficina del BBVA al carrer de Gràcia durant la manifestació del passat 1 de maig. Se’ls acusa de “ser còmplices de danys i desordres públics”, segons han fet públic els propis investigats.

Aquest vespre les plataformes Vallès Anticapitalista i Alerta Solidària han congregat una cinquantena de persones davant la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Sabadell per explicar la investigació que s’ha obert sobre dos dels seus membres. El portaveu dels acusats, Xavi Pellicer, manté que la investigació és pels fets del passat 1 de maig que van acabar amb destrosses en una oficina bancària (més info: ‘A cops de martell contra l’oficina del BBVA del carrer de Gràcia‘).

Foto portada: una assistent a la manifestació, veient els vidres trencats. Autor: J.d.A.
Així va acabar l’oficina del BBVA després de la manifestació de l’1 de maig. Autor: J.d.A.

Una de les denunciades, Diana Rodríguez, ha explicat que tant ella com l’altre acusat, Arnau B., van rebre una citació policial fa un parell de setmanes. Rodríguez creu que “sembla que amb aquestes acusacions vulguin atemorir a qualsevol persona pel sol fet de participar en una manifestació”. Rodríguez no va anar a declarar la setmana passada, quan estava citada, “també com a gest de denúncia per aquesta imputació”. L’altre acusat va acudir a la comissaria però es va negar a declarar.  Pellicer ha criticat que ni els investigats ni les seves defenses hagin pogut veure la totalitat de l’expedient del cas pel que se’ls investiga.

Foto portada: la manifestació, pel carrer de Sant Antoni. Autor: J.d.A.
La manifestació del Primer de Maig, pel carrer de Sant Antoni. Autor: J.d.A.

Els acusats creuen que la denúncia l’ha posat el mateix banc, encara que no ho saben del cert. Consideren que “s’acusa de desordres a una manifestació que va ser completament pacífica, tranquil·la. Els fets que van succeir van ser els d’assenyalament a un dels principals responsables que està generant violència contra la població sabadellenca i de l’Estat”. Segons els mateixos implicats, el dia dels fets, l’1 de maig, els Mossos no els van identificar, i creuen que han estat triats a l’atzar.

Des de la plataforma Vallès Anticapitalista subratllen “la violència que està exercint el BBVA i la normalitat que és que hi hagi una resposta a aquesta violència amb el dany que estan provocant, que no és comparable en cap cas amb el que suposa fer malbé un vidre o un caixer. La Plataforma no només no es desmarca dels fets sinó que els entén dins la normalitat social que estan provocant aquests danys”, segons Pellicer.

El pes del BBVA a Sabadell

El portaveu dels afectats ha destacat la importància del BBVA a l’Estat i que “a nivell local és el principal tenidor de pisos buits de la ciutat i el responsable de la majoria dels desnonaments dels darrers dos anys: entre el 70 i el 80 per cent només a Sabadell”. El portaveu ha afegit que el BBVA “sistemàticament s’ha negat a arribar a acords tant amb la PAH per a evitar desnonaments com amb l’Ajuntament per a la cessió de pisos buits”. “És un dels agents socials que més perjudica les condicions de vida de la població sabadellenca”, ha afegit.

Foto portada: roda de premsa dels acusats, a les portes dels Mossos, aquest dilluns. Autor: A. Pujadas.