Foto portada: mobles abandonats al carrer. Autor: X.C /cedida.

Duplicaran el número de camions destinats a recollir mobles

L’abandonament de mobles i altres elements de gran tamany, els anomenats voluminosos, és un dels grans problemes de la neteja viària a Sabadell. El propi govern ho reconeix, l’oposició ho denuncia sovint i l’empresa concessionària assegura que la seva gestió és tot un repte. En les properes setmanes s’hi abocaran més esforços.

Ni l’Ajuntament ni l’empresa viària diuen saber la causa de la gran quantitat de mobles abandonats a la via pública, i defensen que s’hi aboquen prous esforços materials i humans per treure’ls tan aviat com sigui possible. Fins i tot van pensar en un moment en un ‘efecte IKEA’ a causa de l’obertura d’aquesta botiga a la ciutat, però si hi hagués hagut algun efecte real en el moment de l’obertura, tres anys després ja s’hauria mitigat. Sigui com sigui, els gestors de l’espai públic reconeixen que “gairebé a cada contenidor hi ha voluminosos abandonats”, segons diu el cap de secció de Residus i Neteja Viària de l’Ajuntament, Francesc Feliu.

En aquest sentit, hi ha un telèfon gratuït per potenciar la comunicació (fa anys que funciona) i, segons afirma l’empresa concessionària, Serveis Medi Ambient SA (SMATSA) hi ha quatre camions recollint voluminosos. Però no és suficient. L’empresa i l’executiu han anunciat aquest dijous que abans de dues setmanes es duplicaran els efectius materials per reduir la quantitat de mobles abandonats al carrer. Si ara hi ha quatre camions en breu hi hauran vuit. Segons assegura el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero (ERC), SMATSA canviarà deu mininetejadores que no han acabat de tenir bons resultats després de provar-les per quatre vehicles per recollir voluminosos. Esperen així mitigar aquest greu problema per a la imatge dels barris, places i carrers sabadellencs.

Foto portada: mobles abandonats al carrer. Autor: X.C /cedida.