Foto portada: Joan Berlanga, Juli Fernàndez i Xavi Guerrero. Autor: David B.

Impulsaran les àrees ‘Petó i adéu’ a tres centres educatius

L’Ajuntament impulsarà àrees de ‘petó i adéu’ (kiss and ride, en anglès) als entorns de tres centres escolars per millorar la mobilitat a les hores d’entrada i sortida de les escoles i garantir la seguretat. Es tracta de les escoles Sagrada Família, l’Escola Pia i l’escola del Carme. 

Es tracta centres educatius concertats que atrauen alumnat del centre i d’altres zones de la ciutat. Bona part dels pares porten els infants en vehicle privat. Ara l’Ajuntament importa les àrees kiss and ride (en català, petó i adéu), que funcionen a altres països d’Europa però també a ciutats com València. Es tracta de zones de càrrega i descàrrega on els conductors podran aturar-se breument per deixar els infants a l’escola sense sortir del vehicle. Els infants només hauran de creuar (idealment, la zona de càrrega i descàrrega estarà al costat on hi ha l’escola) i entrar a l’escola.
A l’entorn de l’Escola del Carme s’ubicaran quatre àrees ‘petó i adéu’, dues al carrer de Garcilaso, una al carrer de Campmany i una altra a Josep Renom. A l’escola Sagrada Família es concentraran al carrer de la Indústria. I a l’Escola Pia es faran al carrer de Corominas i Pare Sallarés.

Les zones es començaran a pintar la setmana vinent. El tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez, ha agraït les escoles i les associacions de mares i pares les propostes, així com al col·lectiu Protegim-nos, que reivindica una ciutat més segura pels vianants. “Entrar i sortir dels centres escolars comporten mobilitzar milers de nens i suposa un gran trasbals en la mobilitat de la ciutat”, assegura el tinent d’alcalde de l’àrea social i regidor d’Educació, Joan Berlanga.

Foto portada: Joan Berlanga, Juli Fernàndez i Xavi Guerrero. Autor: David B.