Els nens i nenes demanen una millor comunicació dels actes musicals

Els infants que han participat al programa “Els nois i noies tenen la paraula” han presentat avui a l’Ajuntament les principals conclusions, a la sala de plens. L’alcalde en funcions, Maties Serracant, i el tinent d’alcalde en funcions, Joan Berlanga, han moderat el debat i han comentat les propostes dels nens en matèria musical. Els nens volen més hores de música, un casal musical i millor comunicació dels actes. 

“Els nois i noies tenen la paraula” és una activitat que s’ha emmarcat dins del programa municipal “Ciutat i Escola”. Durant aquest curs, els alumnes de l’Escola Arraona, l‘Escola Creu Alta i l’Escola Xaloc, han treballat el tema “Sabadell i la música”. Així, han reflexionat sobre com es podria millorar el panorama musical a la ciutat, i han presentat les seves propostes.

Tant Serracant com Berlanga han coincidit en que els nens els han impressionat, i han hagut d’encaixar algunes petites crítiques. L’alcalde en funcions ha argumentat que molts cops la gent no va als concerts que se celebren a la ciutat, i alguns nens han respost que el que falla és la comunicació. Els actes no estan massa bé anunciats, i la gent no se’n assabenta. Berlanga, a més, ha assegurat que la majoria de les propostes dels nens les havien pensat ja des del Consistori.

“Potser no hi ha tanta diferència entre els nens i els polítics”, ha conclòs el tinent d’alcalde en funcions.

Els nens proposen un casal d’estiu musical, de manera que puguin conèixer instruments musicals de diferents països, aprendre a tocar-ne alguns, elaborar un videoclip per difondre a les xarxes socials, assistir a musicals, o fer un concert com a cloenda del casal. Fins i tot han pensat possibles ubicacions del programa: el Parc Catalunya, els patis d’algunes escoles, el centre cívic de Can Rull, etc.

També demanen més activitats musicals a la festa major adreçades als infants. I han proposat aquells artistes que no dubtarien a convidar. Miki d’Operación Triunfo, la Bad Gyal, el Daddy Yankee o els Catarres són alguns que no podrien faltar. En aquest sentit, també han proposat la creació del que han anomenat “Sabavisió”, una espècie d’Eurovisió pensada per la ciutat de Sabadell.

Tot i que els nois asseguren que a gairebé totes les escoles es posa música a l’entrada i a la sortida, lamenten que no la puguin escollir ells. En aquest sentit, també els agradaria poder aprofitar l’hora del menjador per escoltar-ne, i augmentar les hores de classe de música la setmana, ja que només en tenen una. Han manifestat també el seu desig d’incorporar nous instruments a l’escola, com la guitarra, la caixa, o altres. I, a nivell de ciutat, han reflexionat sobre la necessitat de respectar els drets dels altres, i no passar-se amb el volum de la música.

Tots els participants s’han posat d’acord en concloure que la música és un element fonamental en les seves vides, tot i que no gaires s’hagin decantat per tocar algun instrument musical. També han fet un estudi i, a nivell general, han trobat que les persones escolten música de 1 a 3 hores al dia, amb el mòbil majoritàriament, i que no donen gaire importància a la lletra, sinó que es conformen amb un bon ritme.

Foto portada: els participants de “Els nois i noies tenen la paraula”. Autor: David B.

Comments are closed.