Petó i adéu Escola Pia. Autor: ACN.

L’Escola Pia aparta un professor mentre estudia si es va comportar de forma inadequada

L’Escola Pia ha apartat un professor de les seves funcions de forma cautelar mentre analitza si va actuar de forma impròpia amb una antiga alumna. El professor és apartat després de les queixes d’alumnes de l’institut Castellar i exalumnes de l’Escola Industrial contra professors. Una de les alumnes va dir divendres passat a Ràdio Sabadell que el professor “de tant en tant feia coses, t’agafava i t’asseia a la seva falda”. 

El centre sabadellenc ha activat ara un protocol establert l’any 2012 a totes les escoles pies per analitzar la conducta del professor, que s’ha vist apartat de la docència de forma cautelar. Els fets van succeir fa una dècada però s’han conegut ara. Parlant de la situació a l’Escola Industrial, una de les alumnes, Marta Pla, va dir a Ràdio Sabadell que quan anava a l’Escola Pia tenia un professor que, no de forma habitual però “de tant en tant feia coses, t’agafava i t’asseia a la seva falda”. Davant aquestes expressions, el centre s’ha posat en contacte i a disposició de l’alumna i ha apartat de forma cautelar el professor mentre investiguen el cas.

“Primer ens posem a disposició de l’alumna i voldríem parlar amb ella. Estem recollint testimoni i de moment, fins que ho aclarim tot, el professor és apartat amb un permís retribuït”, ha explicat el director de l’Escola Pia, Jordi Fontoba.

La direcció de l’Escola Pia s’ha comunicat amb les famílies i l’equip de professionals per informar de la situació i recordar que hi ha una bústia on es poden traslladar situacions problemàtiques per ser analitzades. Aquest vespre la direcció del centre i l’AMPA tenen prevista una reunió. S’espera que el procediment es tanqui aquesta setmana.

Foto portada: l’entorn del carrer Escola Pia, fa uns anys. Autor: David B.