Escola Can Llong

Sabadell tindrà un nou institut-escola: l’escola Virolet de Can Llong

Sabadell tindrà un segon institut-escola públic el proper curs 2021-2022. Serà l’actual escola Virolet, al barri de Can Llong, segons han fet arribat des del centre a les famílies en els darrers dies. D’aquesta forma l’escola Virolet tindrà un projecte entre els 3 i els 16 anys per cobrir tota l’etapa obligatòria i la pressió actual que viu l’institut Arraona podrà minvar. 

El model d’institut escola es vol anar implantant des de fa alguns anys per part del departament d’Educació. A Sabadell fins ara s’ha fet amb timidesa. La primera aposta per aquest model s’ha donat aquest mateix curs, amb la històrica escola Sallarés i Pla, al barri de Campoamor, que ara també imparteix els quatre cursos d’Educació Secundària Obligatòria.

En el cas del Virolet, la direcció del centre va presentar la idea a Serveis Territorials fa un temps, qui en principi veu amb bons ulls implantar instituts escola. Hi havia dues derivades: el Virolet encara és un centre amb mòduls i calia veure si les obres de l’edifici que comencen aquest hivern permetien el projecte 3-16. Per ser possible, l’Ajuntament haurà d’ampliar alguns metres quadrats l’emplaçament de l’escola. Per altra banda, l’actual institut Arraona, també en mòduls, té una alta pressió d’alumnes, amb sis línies en alguns grups, provinents de les escoles Can Llong, Mas Boadella i Virolet. D’aquesta forma, si l’alumnat del Virolet fa l’ESO al propi centre, l’institut Arraona podrà començar a respirar més.

El model 3-16 permet una major continuïtat entre els projectes educatius de primària i secundària. En el cas del Virolet, és una de les escoles de Sabadell, potser amb l’escola La Trama i Nostra Llar, que ha apostat més clarament pel treball per projectes i es creu que el perllongament del projecte fins els 16 anys pot ser un avantatge per l’alumnat.

Foto portada: l’escola Virolet, al 2016. Autor: J.d.A