Foto portada: Marta Farrés i la rectora de la UAB, Margarita Arboix, a la presentació dels Jocs de Catalunya Universitaris. Autora: I.Juárez.

Farrés i la rectora de la UAB es conjuren per vincular més l’Autònoma i Sabadell

Sabadell serà protagonista de la 35a edició dels Campionats de Catalunya Universitaris 2019-2020. A la ciutat s’hi celebraran totes les competicions per equips. Els campionats començaran aquest novembre i finalitzaran el març de 2020, i es calcula un aproximat de 7.000 estudiants procedents de totes les universitats catalanes.

Sabadell ha estat la ciutat escollida per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) com amfitriona dels Campionats de Catalunya Universitaris 2019-2020, que celebren la seva 35a edició. Més de 7000 esportistes participaran en les jornades, tant a les categories individuals com a les d’equip. Aquestes últimes, d’altra banda, se celebraran íntegrament a Sabadell. Els campionats arrencaven el 12 de novembre, amb la primera jornada de bàsquet femení al pavelló nord de Sabadell, i conclouran el març de 2020.
Hi haurà competicions per tots els gustos: des de les clàssiques de “bàsquet, futbol camp i sala, handbol, rugbi o voleibol” fins a “escalada en bloc, marató i mitja marató, cursa atlètica i de muntanya, cros, esquí alpí, natació en piscina i en aigües obertes”; passant pel “golf, judo, escacs, pàdel, taekwondo, bàdminton, ciclisme, triatló i tennis taula”. Més d’un centenar d’equips participaran en les competicions i, a més, en tots els casos hi haurà categoria femenina i masculina.

El paper de la UAB a Sabadell

Degut a que la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) és l’encarregada de coordinar les jornades d’enguany, la seva rectora, Margarita Arboix, ha volgut destacar en la presentació dels Campionats la predisposició de la institució de mantenir bones relacions amb la ciutat de Sabadell.

“L’Autònoma contribueix a la riquesa, en tots els sentits, d’aquesta ciutat”, explica Arboix. “Espero que l’acostament amb Sabadell sigui una realitat”, afegeix la rectora, que vol més presència de la UAB a Sabadell (més info: ‘La UAB vol ampliar el campus a Sabadell‘).

Per la seva part, l’alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, s’ha mostrat orgullosa de que la Universitat Autònoma de Barcelona hagi escollit la ciutat de Sabadell amfitriona dels Campionats, i ha fet èmfasi en la idea de que “Sabadell és una ciutat universitària i esportiva”.

“És un orgull ser la seu d’aquests campionats. Això ens confirma, un cop més, com a capital esportiva”, constatava l’alcaldessa. “Espero que, de cara als propers deu anys, el vincle amb la universitat es reforci més”, concloïa.

Qui vulgui seguir els resultats de les competicions ho podrà fer mitjançant la web dels Campionats de Catalunya Universitaris. A més, la Xarxa de Televisions Locals “oferirà les retransmissions en directe de les finals i en diferit altres partits, així com reportatges específics”.

I qui hi participa als campionats?

Als campionats hi participen alumnes d’una dotzena d’universitats catalanes: UAB, la UB, la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Abat Oliba, la Universitat Internacional de Catalunya, la Universitat Ramon Llull i la Universitat de Vic.

Foto portada: Marta Farrés i la rectora de la UAB, Margarita Arboix, a la presentació dels Campionats de Catalunya Universitaris. Autora: I.Juárez. e J.