Piscina Olimpia. Autor: David B.

500 infants de primer de primària aprendran a nedar

El proper mes d’octubre s’engegarà la primera fase del nou programa de formació en natació utilitària municipal Els primers a l’aigua, on participaran 524 alumnes de primer de Primària de 19 escoles públiques de Sabadell.

Aquest programa tindrà lloc en horari lectiu de manera gratuïta i s’implantarà de manera progressiva. Permetrà als nens la millora de l’autonomia en el medi aquàtic, desenvolupar activitats motrius bàsiques i l’adquisició d’hàbits saludables. Els infants realitzaran una sessió setmanal durant tot el curs escolar amb un total de 30 sessions per curs que es distribuiran en tres blocs de 10 sessions progressives. Les activitats tindran un monitor per a cada 10 alumnes i es duran a terme a les piscines del Club Natació Sabadell (Montcada i Can Llong), les Piscines Municipals Joan Serra, el Cercle Sabadellès 1856 i El Club de Tennis Sabadell.
La tinenta d’alcalde i regidora d’Esports, Marisol Martínez, assegura que “la voluntat és posar en marxa una nova iniciativa municipal per fomentar que els infants sàpiguen nedar, que es familiaritzin amb l’aigua, aprenguin a respirar i, més endavant, a surar. I volem fer-ho de manera que sigui un programa universal que garanteixi la igualtat d’oportunitats de tots els infants per adquirir la tècnica bàsica a l’aigua en una ciutat on la natació és un dels esports amb més promoció”.

D’altra banda, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha explicat que “després que centenars d’infants i joves hagin tingut accés gratuït a la formació artística a les escoles o a classes d’anglès, entre altres accions per fomentar la igualtat d’oportunitats, ara encetem un nou programa per a l’equitat, en aquest cas per garantir que tots els nens i nenes aprenguin a nedar. Perquè el fet que un infant sàpiga nedar no pot dependre de si els pares i mares poden pagar-li o no un curset”.

Foto portada: aspecte de la piscina Olimpia. Autor: David B.