Construcció del nou Narcisa Freixas. Autor: David B.

S’instal·len els barracons del nou institut de l’Eixample

Aquesta setmana s’han iniciat les obres d’instal·lació dels nous mòduls prefabricats del que serà el nou institut de l’Eixample de Sabadell, que portarà el nom de la compositora i pedagoga sabadellenca Narcisa Freixas.

El nou institut de l’Eixample arrencarà al setembre en mòduls prefabricats, ubicats al carrer Fra Luis de León (darrera de l’avinguda de Barberà), en un solar municipal que farà els usos d’institut mentre es construeix l’edifici definitiu de l’institut, que es farà al carrer Martí l’Humà tocant a la carretera de Barcelona.

El 12 de setembre començaran les classes amb dues línies de primer d’ESO que funcionarà amb el sistema de projectes i es vol apostar per un format innovador. De moment, l’institut ja té claustre i alumnat matriculat. Amb el nou institut es donarà més oferta pública de secundària a la zona sud de Sabadell, ja que fins al moment només hi ha l’institut Ribot i Serra i l’institut Les Termes.

Construcció del nou Narcisa Freixas. Autor: David B.
Aspecte dels barracons del nou institut de l’eixample. Autor: David B.

El nom de Narcisa Freixas es recuperarà, 21 anys després, posant nom al nou institut. A l’any 1998 quan les escoles Narcisa Freixas i Riu-Sec es van fusionar i van crear la nova escola Teresa Claramunt, al barri de Gràcia, es va perdre el nom de Freixas que duia l’antiga escola.

Foto portada: instal·lació dels nous mòduls de l’institut Narcisa Freixas. Autor: David B.