Foto: M.Tornel

Algunes dades sobre els 10 anys de la Unitat Docent de la UAB a l’hospital de Sabadell

La Unitat Docent de Medicina del Parc Taulí ha complert 10 anys. En aquest temps s’han graduat en Medecina 268 alumnes. La unitat del Parc Taulí és una de les sis que té la facultat de Medecina de la UAB. En aquest temps s’han graduat (abans llicenciat) 268 alumnes amb uns resultats “excel·lents”, segons el Parc Taulí. 

Les instal·lacions docents ocupen uns 2.000 metres quadrats dins els edificis de la Corporació Sanitària Parc Taulí, bàsicament als edificis de Victòria Eugènia i des del curs 2016-2017 també al VII Centenari. L’edifici Victòria Eugènia acull els espais administratius i els laboratoris, i el VII Centenari les aules i els seminaris que ocupen una planta sencera d’aquest edifici.

La del Parc Taulí és una de les sis Unitats Docents de què disposa la Facultat de Medicina de la UAB. Els alumnes cursen primer i segon curs a la Unitat Docent ubicada al campus de la UAB a Bellaterra i de tercer a sisè curs a Sabadell. El professorat de la Unitat està format per uns 113 docents, tots ells facultatius de totes les especialitats del Parc Taulí.
En aquests 10 anys, s’han llicenciat vuit promocions d’estudiants, en total 268 alumnes. Tots han tingut resultats “excel·lents” al MIR, segons apunta el Parc Taulí, ja que el 58 per cent dels titulats ho han fet al primer 50 per cent de llocs del rànquing de la facultat. El 88 per cent dels titulats ha superat la prova MIR. Set alumnes han tingut el premi extraordinari de titulació. 35 alumnes han fet la residència a l’hospital de Sabadell. En aquesta dècada, s’han rebut 33 alumnes provinents d’universitats internacionals i 70 alumnes han estudiat a universitats internacionals, la més escollida és la universitat de Harvard, als Estats Units.

Foto portada: el Parc Taulí, fa uns dies. Autor: M.Tornel.