PAHC

El BBVA promet a la PAHC destinar part dels habitatges buits per a lloguer social

Aquest dilluns s’ha realitzat una esperada reunió entre membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHC), el BBVA i l’Ajuntament de Sabadell.

A la reunió els membres de la PAHC han arrencat el compromís al BBVA que cedeixi part dels habitatges que te buits a Sabadell. La portaveu de la PAHC, Júlia València, ha assegurat que els han demanat “que parin tots els desallotjaments de forma preventiva.

Ens han dit que això no podien fer, però han obert la via a poder treballar en un protocol de cessió de part dels habitatges buits que te el BBVA a la ciutat”, ha manifestat València.

L’entitat financera ha acceptat també que les seves oficines rebin a les famílies que reclamen un lloguer social amb un document elaborat per la pròpia PAHC. Tot i el punt de trobada d’avui, els membres de la PAHC han anunciat que “continuaran reclamant que s’aturin tots els desallotjaments i els processos judicials que BBVA interposa de forma sistemàtica contra persones i famílies que estan ocupant immobles de la seva propietat”.

Durant els propers dies els membres de la Plataforma seguiran mostrant el seu descontent amb el banc i tiraran endavant amb la campanya d’assenyalament i han avisat al BBVA que “el mes de febrer hi haurà sorpreses”.

Govern satisfet

El Govern municipal s’ha mostrat satisfet perquè durant la trobada s’han aconseguit acords que faciliten un escenari de diàleg. El tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, ha destacat que “el nou escenari de diàleg permetrà desencallar la situació actual de d’estancament i establir una metodologia per resoldre els casos que es puguin anar produint, amb l’objectiu de donar una resposta al problema de l’habitatge”.

D’altra banda, la Regidoria d’Urbanisme i Habitatge i la Regidoria d’Atenció Social estan treballant en l’aplicació de la Llei del Dret a l’Habitatge, l’ordenança municipal de mobilització d’habitatge buit i la llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència social en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica.

Foto portada: Membres de la PAHC a la plaça Sant Roc mentre es mantenia la reunió. Autor: David B.