Can Balsach - Tallaret

El casal El Tallaret blindarà la cessió de l’espai en desús de Cal Balsach

L’associació denominada casal El Tallaret de La Creu Alta, formada per l’Associació de Veïns i Veïnes de La Creu Alta, els Diables i Banyetes de La Creu Alta, els Gegants i Grallers de La Creu Alta, l’Esplai La Branca, el Casal Popular El Tallaret i la Coordinadora Jove de La Creu Alta – Llamps i Trons, vol donar resposta a una necessitat compartida, la de poder disposar d’un espai per a poder desenvolupar les seves activitats amb qualitat i dignitat.

Els impulsors del projecte portaran al ple municipal, el proper dimarts 3 de febrer, la moció a favor de la cessió de l’espai lliure de Cal Balsach amb el suport dels grups municipals del PSC, CiU, Entesa per Sabadell, ICV i EUiA. És a dir, tots a excepció del PP.

Volem assegurar la cessió de l’espai abans de les eleccions municipals del maig. Alhora, no volem que cap partit s’apoderi de la reivindicació i del projecte”, han assegurat els membres de l’entitat creualtenca.

Fa tres anys que s’inicià la reivindicació de convertir l’espai nord, en desús, de Cal Balsach en un equipament útil per al barri. Els membres del Casal El Tallaret asseguren que “les entitats i col·lectius pateixen per la manca d’espais on poder realitzar les seves activitats amb normalitat”. Tanmateix volen aprofitar Cal Balsach per crear un punt de trobada entre el veïnat del barri, convertint-lo en un espai autogestionat i de dinamització on hi puguin cabre activitats i esdeveniments d’interès general per a la comunitat.

Casal El Tallaret de La Creu Alta té previst obrir un espai web amb tots els detalls de la iniciativa i ha d’aconseguir aproximadament uns 50.000 euros per realitzar les obres de remodelació de l’espai, a través de donacions personals i amb la realització de diverses activitats.

Foto portada: Membres de l’entitat a l’espai en desús de Can Balsach. Autor: Cedida.