Concurs de la Fusta

El concurs de la fusta i moble arriba a la 25ena edició

Com ja és tradició, el Gremi de la Fusta de Sabadell i Comarca ha celebrat aquest divendres els actes de la festa patronal de Sant Josep amb la XXV edició del concurs de la fusta.

Una edició més, l’Escola Industrial ha acollit la edició del concurs d’estudiants de la família professional Fusta i Moble, PFI i aprenents de tallers de Fusteria i Ebenisteria. En aquesta edició d’aniversari especial, un total de 27 alumnes han dut a terme una caseta per a ocells, realitzada en fusta des d’un model dissenyat pels alumnes de l’Escola Superior de Disseny de Sabadell (ESDi).

Concurs de la Fusta
L’alcalde i la consellera observant el resultat del concurs. Autor: David B.

El president del Gremi de la Fusta, Carles Montesinos, ha manifestat que “tenim molta força, moltes ganes i cada cop tenim nois amb més ganes i amb més dedicació cap al món de la fusta”.

Amb aquest concurs hem pogut complementar el Gremi amb els alumnes de l’escola, el sector professional, l’empresariat i el disseny, obtenint un resultat que fa molta patxoca”, ha apuntat Montesinos.

La directora de l’Escola Industrial, Dolors Sánchez, ha subratllat que “aquesta és una de les feines més boniques que es pugui tenir. És una d’aquelles feines que utilitza un material noble com és la fusta, que surt de la terra, es converteix en un arbre i que quan passa per les vostres mans com a fusters, es torna en un element que té una bellesa o una utilitat i que altres professions no tenen”.

Els actes de la festivitat patronal del Gremi de la Fusta de Sabadell i Comarca s’han tancat amb el lliurament dels premis als participants del concurs de fusta i Moble de Catalunya, on ha estat present la Consellera d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Ruiz, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez i el regidor d’Educació Joan Berlanga. Un sopar de germanor amb els agremiats on hi ha prevista l’assistència de més d’un centenar de persones tancarà la diada de la fusta d’enguany.

Foto portada: participants en el concurs d’aquest divendres. Autor: David B.