El director general del Taulí cobra més que Artur Mas

  • La Generalitat publica finalment les retribucions dels alts càrrecs a l’anomenat ‘Portal de la Transparència’.

  • El director general de la Corporació Parc Taulí, Joan Antoni Gallego, cobra aquest any 144.187 euros bruts.

La Generalitat ha fet públic en el Portal de la Transparència de Catalunya els salaris dels seus alts càrrecs. Segons diverses informacions, hi ha 22 alts càrrecs d’empreses públiques que cobren més que un conseller del govern català. I en quatre casos el seu salari supera el del president català, Artur Mas (CiU). El director general de la Corporació Sanitària Parc Taulí, Joan Antoni Gallego, és un d’aquests quatre.

Un conseller de la Generalitat cobra pel seu càrrec 103.176,38 euros bruts a l’any mentre que el president català, Artur Mas, cobra 136.800 euros a l’any. El Portal de la Transparència de Catalunya permet accedir a la informació dels directius del sector públic, un fet fins ara complex. Segons ha publicat aquest dimecres el diari El País, hi ha 22 alts càrrecs d’empreses públiques que cobren més que un conseller i quatre que cobren més que el President.

El director general de la Corporació Sanitària Parc Taulí, Joan Antoni Gallego, és el tercer alt càrrec millor pagat i el millor pagat dins les empreses sanitàries. Un dels quatre alts càrrecs que cobra més que el Molt Honorable. El salari de Gallego aquest 2013 és de 144.187 euros bruts anuals. Gallego és el director general d’una corporació que ha hagut de fer diversos ajustos des de fa anys a tots nivells: assistencial, d’infraestructures, de personal i de retribució.

Director del Taulí des de l’any 2011

Joan Antoni Gallego és director general del Taulí des de l’any 2011. Va prendre possessió del càrrec després que la seva predecessora, Helena Ris, renunciés per anar a dirigir la Unió Catalana d’Hospitals. Ris va substituir en el càrrec Boi Ruiz, que va deixar la Unió Catalana d’Hospitals per ser conseller de Salut des de l’accés d’Artur Mas a la presidència de la Generalitat.

El sabadellenc Eugeni Sallent, el millor pagat

D’altra banda, dins tots els alts càrrecs qui més guanya és el director de Televisió de Catalunya, Eugeni Sallent, sabadellenc i vinculat durant bona part de la seva trajectòria professional a les emissores de ràdio del Grup Godó, però que des de fa un parell d’anys dirigeix Televisió de Catalunya. Sallent cobra 164.965 euros anuals.

Entre els tres més ben pagats, entre Sallent (TV3) i Gallego (Taulí) hi ha el president de Infraestructures de la Generalitat (l’antiga GISA), Joan Lluís Quer, amb 150.550 euros. Els tres representen els sectors on els directius d’empreses públiques són millor pagats: mitjans de comunicació, infraestructures i sanitat. Per exemple, els caps visibles dels hospitals de Clínic, Mataró, Terrassa, Vic i el Consorci Sanitari Integral estan entre els alts càrrecs millor retribuits. Tots cobren més que el conseller de Salut, Boi Ruiz.

Foto portada: Gallego, aquest mes de març, durant una acció dels iaioflautes a l’Hospital Parc Taulí. Autor: J.d.A.