Conveni de col·laboració amb families per la pobresa energètica. Autor: Cedida

El Gremi d’Instal·ladors Electricistes i Fontaneria donarà suport a afectats per la pobresa energètica

L’Ajuntament i el Gremi d’Instal·ladors Electricistes i Fontaneria de Sabadell i Comarca han signat un acord per col·laborar en les despeses que genera l’actuació en les llars de persones afectades per la pobresa energètica i per l’accés als drets energètics.

La iniciativa s’adreça concretament a les famílies conegudes pels serveis d’Acció Social, amb recursos econòmics insuficients per fer front a les despeses bàsiques de subsistència, que necessiten fer inversió a la seva llar per poder disposar d’elements de garantia i seguretat a la llar.

“Poder garantir els drets energètics dels nostres veïns i veïnes més vulnerables passa en moltes ocasions per donar respostes bàsiques, com per exemple dotar les llars d’aquests d’instal·lacions segures i adients amb les actuals normatives”, ha manifestat el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez.

L’acord subscrit entre l’Ajuntament i el Gremi d’Instal·ladors Electricistes i Fontaneria estableix un preu social que assumiran els empresaris a l’hora de fer les instal·lacions  necessàries per garantir el dret a l’energia, tant pel que fa al butlletí, com també un preu bonificat per hora de servei. Els preus s’adaptaran a les circumstàncies excepcionals de la situació de les persones que estan rebent ajuts i prestacions per part de l’administració i que no poden fer front a uns arranjaments necessaris que garanteix la seguretat de les famílies.

L’Ajuntament valorarà la quantitat a aportar, tenint en compte la persona i les seves possibilitats econòmiques, per contribuir, si així es valora,  a la part corresponent que la família no pugui disposar, garantint la finalització de la proposta a la llar.

Foto portada: El president del gremi, Antoni Fernàndez i el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez. Autor: Cedida.