Foto portada: guardonats, organització i representants municipals, a la Casa Duran. Autor. David B

El pare Botam i l’associació Esquitx reben el Memorial Àlex Seglers

El caputxí Joan Botam i l’Associació Juvenil Esquitx han estat els guardonats amb el quart Memorial Àlex Seglers, que organitza entre altres l’Ajuntament i els premis del qual s’han atorgat aquesta tarda a la Casa Duran.

Aquest guardó reconeix el foment de la pau, la solidaritat i els valors. En aquesta ocasió, ha estat guardonat el caputxí Joan Botam, a qui es reconeix la seva tasca per fomentar l’acostament entre les religions, la contribució a la reconciliació de les creences i la pau, la solidaritat i la germanor. El pare Botam ha ressaltat que “en venir a Sabadell em sento acollit, em sento sabadellenc, hi trobo sempre aquesta voluntat compartida de convivència, de sociabilitat. No m’estranya que el moviment ecumènic s’hagi sentit a Sabadell com a casa des de fa molts anys”. Botam és fundador i president del Centre Ecumènic de Catalunya, promotor del Congrés de Vida Religiosa i soci fundador de la plataforma Intercultural Barcelona 1992. L’any 2010 va rebre la Creu de Sant Jordi.

L’Esquitx: 25 anys 

D’altra banda, s’ha guardonat l’Esquitx, una entitat amb seu a Can Rull, amb un alt compromís amb el jovent del barri i que potenciar l’autoestima i el desenvolupament personal. Amb motiu dels seus primers 25 anys de vida, l’Esquitx va rebre una Medalla d’Honor de l’Ajuntament la passada primavera. El president de l’Esquitx, Albert Franch, ha destacat que el premi els “encoratja a seguir treballant”. L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha destacat la tradició comunitària de la ciutat:

Sabadell és i ha estat sempre una ciutat de valors i això és possible gràcies a moltes entitats, comunitats i ciutadans i ciutadanes que, com Esquitx i el pare Botam, treballen pel bé comú, amb fermesa i amb estima per la seva ciutat i la seva gent”.

El Memorial Àlex Seglers vol reconéixer les persones, entitats o institucions que treballen per la cohesió social, la convivència, el diàleg entre creences i els drets humans. El memorial recorda Àlex Seglers, amb vincles a Sabadell. El guardó consisteix en dos plats artístics: un del ceramista Lluis Clapés i un altre de l’artista Agustí Puig.

Foto portada: guardonats i organitzadors, aquest dijous a la Casa Duran. Autor: David B.