El Pla de Formació per a Entitats incorpora nous cursos en la nova edició de 2019

Aproximadament 500 persones i unes 360 associacions s’han beneficiat durant el 2018 del Pla de Formació per a Entitats, que en la seva recent edició del 2019 incorpora nous cursos entre els quals, la Regidora de Participació Ciutadana de l’ajuntament de Sabadell, Glòria Rubio, n’ha volgut destacar el de consum sostenible i el de perspectiva de gènere.

Al 2018 l’Ajuntament va dur a terme el primer Pla de Formació per a Entitats, que ofereix cursos, tallers i xerrades que intenten respondre a les necessitats reals i als interessos de les entitats de la ciutat. La regidora de Participació Ciutadana, Glòria Rubio, destaca que hi van participar poc més de 500 persones i que aproximadament 360 associacions se n’han beneficiat. Amb aquestes xifres, la regidora en fa una valoració positiva, “els cursos van ser tot un èxit”.

Els nous cursos

Fer l’anàlisi de l’edició anterior i escoltar les opinions dels participants ha servit als organitzadors per saber quins cursos s’han de repetir i, sobre tot, quins temes cal afegir en el Pla 2019. En aquest sentit, Glòria Rubio ha parlat en roda de premsa d’un curs destinat a donar coneixement sobre l’ús dels desfibril·ladors, i ha donat especial protagonisme a dues noves incorporacions: el curs de perspectiva de gènere i el de consum sostenible.

El membre de la Cooperativa El Rodal, Feliu Mandala, parla de la necessitat de que les entitats que aposten per temes socials integrin accions que estiguin en sintonia, referint-se concretament al consum responsable i sostenible. Això inclou el fet de tenir en compte quin tipus de producte es compra i d’on prové, pensar en la banca ètica o  fins i tot en el tipus d’energia que les associacions utilitzen.

També com a novetat s’incorpora el curs de perspectiva de gènere. La membre de l’Aula d’Esplai Vallès, Noemí Gálvez, assegura que les associacions de la ciutat, que tenen un compromís social, han de passar imprescindiblement per la igualtat de gènere. Cal veure, per tant, quines són les dinàmiques de gènere que existeixen i si es reprodueixen a les mateixes entitats, i donar un coneixement bàsic sobre aquest tema”.

Foto portada: la membre de l’Aula d’Esplai Vallès, Noemí Gálvez, el membre de la Cooperativa El Rodal, Feliu Madaula, i la Regidora de Participació Ciutadana, Gloria Rubio. Autor: David B