Es presenta a Sabadell el primer rap a l’estat contra l’homofòbia

  • Es presenta a l’acte central del Dia contra l’Homofòbia, la Lesfòbia, la Bifòbia i la Transfòbia.

  • L’Ajuntament penja la bandera irisada durant tot el divendres en commemoració de la jornada.

Sota l’eslògan La igualtat comença quan reconeixem que tots i totes tenim el dret a ser diferents, s’ha portat a terme la commemoració del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Lesbofia, la Bifobia i la Transfobia a Sabadell.

La Casa Duran ha acollit l’acte central de commemoració d’aquest dia Internacional titulat Joves i diversitat afectiva-sexual, on hi ha participat un centenar de persones. L’acte, conduït pel Sindic de Greuges de Sabadell, Josep Escartín, ha comptat amb la participació d’Iñigo Lamarca, l’Ararteko (Síndic) del País Basc, que ha fet una anàlisi de l’homofòbia i la transfòbia en el món de l’adolescència, i ha comentat les seves vivències i anècdotes de quan era un adolescent.

Després de les paraules del Ararteko, l’estudiant de batxillerat Pep Salvador ha explicat les conclusions del seu treball de recerca envers la percepció social de l’homosexualitat amb el títol Desde fuera del armario.

Un rap contra l’homofòbia

En l’acte s’ha presentat el primer rap de l’Estat en contra de l’homofòbia i cantat en català. El rap titulat l’Amor és lliure, és una proposta del cantant sabadellenc Nel·lo Caramel·lo amb la participació d’un grup de joves, entre ells Carles Pineda i Oscar Soriano. El tema musical està acompanyat d’un vídeo-clip enregistrat a diferents localitzacions de la ciutat i realitzat per Daniel ‘Zsé’ Embuena. Aquest vídeo es projectarà a les diferents discoteques sabadellenques i servirà per mostrar-lo en diferets accions didàctiques.

Com a cloenda de la diada, s’ha organitzat un acte festiu que inclou sopar i espectacle musical amb l’obra Hoy tu pluma brillará amb música en directe al pati de l’Alliançe Française a càrrec de Pere Borrell a la veu, Joan Trabal al Clarinet i Martí de Borja al piano.

Foto portada: L’artista Nel·lo Caramel·lo presentant el rap contra l’Homofòbia. Autor: David B.