Foto portada: un dels camins per darrere del Joaquim Blume, aquest dimecres. Autor: David B.

Es presenta el projecte del Parc de Can Rimbles

Cinc associacions de veïns de Sabadell, liderades per l’AA.VV Sant Oleguer – Sol i Padrís, s’han unit per reivindicar un nou parc a la ciutat. Es tracta del parc de Can Rimbles, al voltant de la masia del mateix nom, i que envoltaria la zona entre la baixada a La Bassa, el riu Ripoll i la carretera de Santa Perpètua. Aquest dilluns s’ha presentat el projecte al centre cívic.

La recuperació del parc de Can Rimbles s’estima llarga, però de moment s’ha proposat una primera acció, valorada en 100.000 euros, per fer un camí de circumval·lació i poder-hi fer pràctica esportiva. El projecte s’ha fet a través de l’arquitecte Daniel Molina, i es presentarà a l’edició d’enguany dels pressupostos participatius.

És una zona bastant degradada i abandonada que té un potencial molt gran de connexió amb el riu Ripoll. La voluntat seria optimitzar el que hi ha, sense crear nous senders ni degradar la vegetació, sinó potenciant-los. Es tracta de connectar un vial principal circular que uniria el centre cívic amb la masia de Can Rimbles per després comunicar els senders i vials secundaris per vincular-les a la pràctica esportiva i un circuit de cros.

L’esport hi jugaria un gran paper al futur parc, ja que a la zona es compta amb la Pista Coberta d’Atletisme, les Pistes d’Atletisme Josep Molins, les Piscines Municipals Joan Serra i el riu Ripoll és hàbitat habitual de practicants de running. La Joventut Atlètica Sabadell i el Club Natació Sabadell també donen suport al projecte, com també les entitats veïnals de Les Termes, Nostra Llar, Covadonga i Eixample, liderades per la de Sol i Padrís.

Al 1986 ja es parlava del parc de Can Rimbles, però hi havia altres prioritats. Ara és el moment de recuperar aquestes 17 hectàrees per la ciutadania en una zona que està una mica desordenada”, assegura Ernest Espinós, de l’AA.VV Sol i Padrís. El projecte s’ha presentat al govern municipal, i s’intentarà aconseguir els primers fons amb els pressupostos participatius: “es tractaria de fer una primera acció perquè la gent comencés a veure el que es pot fer al parc”. “Si fem el circuit de cros tindríem equips de nord d’Europa, tenim cartes de Finlàndia, Noruega, Suècia i altres zones, que vindrien a Sabadell a fer entrenaments, amb una dinamització important econòmica a la ciutat”.

Des d’aquest dilluns el centre cívic de Sant Oleguer compta amb una exposició sobre el projecte. A més, aquest dijous es farà una taula rodona per explicar-lo més en profunditat. I entre els dies 1 i 17 de desembre es farà campanya per aconseguir vots electrònics al procés Construint Ciutat.

Foto portada: un dels camins per darrere del Joaquim Blume, aquest dimecres. Autor: David B.